71

Андрей Райчев разкри кога ще настъпи кризата в кабинета „Денков-Габриел“

Това правителство може би не е идеалното за нито един от горещите фенове на двете политически формации, но е настоящият единствен приемлив компромис, заяви Боряна Димитрова

 

Правителството на ротационен принцип „Денков-Габриел“ ще се реализира и ще получи нужната подкрепа в парламента, стана ясно вчера. Очаква се в понеделник номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков да върне на президента Румен Радев втория мандат изпълнен. Вчера беше представен официално и съставът на кабинета.

 

Социолозите Андрей Райчев и Боряна Димитрова коментираха темата в  bTV.

Райчев уточни, че все още не е сигурно съществуването на това правителство.

По думите му ако се изхожда от това, че ще го има, това ще е „брак по сметка“.

„Животът ни е научил, че бракът по сметка е много гадно нещо, не толкова заради последиците, колкото заради самочувствието на двамата партньори. И обезателно не завършва добре“, коментира социологът.

Неговата прогноза е, че кризата ще настъпи най-късно след 9 месеца, когато трябва да се направи ротацията, но може и по-рано.

Боряна Димитрова напомни, колко емоционално се говореше след изборите, като например как „всички затъват в политическото блато“. Според нея този тип говорене, което очертава черни краски, е имало определени цели.

„Това правителство, което се създава, може би не е идеалното за нито един от горещите фенове на двете политически формации, но е настоящият единствен приемлив компромис“, смята Димитрова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Само питам

Само питам

03.06.2023 | 19:25

Аз да питам Кръга на квадрат Мога ли да цъкна малко голфче безплатно на мъничкото му привате голф игрищенце И да ползвам чиииииифутската му квадратна главичка за топка Само питам и отговор не искам

Отговори
2 1
Попрочел тук-таме

Попрочел тук-таме

03.06.2023 | 17:23

Богати са житейските университети на андрюша вЭнцелович – СУ, философия, социология, БАН, Комитет за младежта, „Галъп– България“, „Блек Сий Рама голф ризорт“, “Блек сий Рама бутик”, “Оптимум дата” и още 34 ЕООД, АД и ЕАД, в-к “Сега”, “Жената днес”, “Кухнята” и самата Пресгрупа (чрез братлето си вова райчЭв). Въобще разбирач, наша гордост, знание и сила, и оръжие е андрюша. После се чудим що сме най-бедни в Европа…

Отговори
5 0
???

???

03.06.2023 | 17:09

Да попитам другаря Райчев, Борисов все още ли е "политическо животно"? Цитатът е от др. Райчев

Отговори
6 0
Стоичков

Стоичков

03.06.2023 | 16:20

До кога ще каните такива изявени гадатели да ни разясняват политическата ситуация в страната? Преди избори стават "математици" и дават формули кой с кого не става,а сега ги бракуват по сметка. Това реши суверена,това получава и е много по добре от служебните правителства на Президента. Колко ще изкарат изобщо не зависи от експерти като вас. После да няма изненадани как се справят с предизвикателствата и целите които стоят пред страната.

Отговори
7 0
777

777

03.06.2023 | 14:05

ПП и БД ще управляват с тези, които сочеха за мафия, ристьо вече няма да бута сараите на доган а ще ги пази, ще пазят с кирчо и боко от лошия гешев, на козяк забравиха за магнитски

Отговори
13 24

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?