1939

Адвокатът по случая с разменените бебета в Шейново: Щетите не могат да се измерят в пари

"Няма такъв аналогичен случай и тези щети не могат да бъдат измерени в пари. Това ще бъде предизвикателство, както за нас, така и за съда", това заяви адвокатът, който представлява едно от семействата с разменените бебета, Стоян Стойков в предаването "Денят започва" по БНТ.

През миналата седмица стана ясно, че АГ "Шейново" няма да плати доброволно исканите общо 600 хил. лв. от двете семейство и случаят ще се гледа в съда. 

"Това дело вероятно ще продължи година и половина, две. През цялото това време тези родители и тези деца ще живеят отново в случая. Това предвижда психологични експертизи, медии и т.н. Обществеността ще продължи да се занимава с този случай", каза още той. 

Адвокат Стойков заяви, че случаят все още се разследва от прокуратурата. 

"Сумата от 300 хил. лв. се определи като се консолидирахме двете страни. Едната страна предложи и ние се съгласихме. Считам, че трябва да се вземе предвид, че моите доверители виждат детето си за първи път на 13.01. Болницата поне трябваше да излезе и да се извини", смята той.

"Никой не е застрахован, че това няма да се случи отново. Никой не може да поиска оставката от някого. Това е морален аспект, ако някой чувства, че трябва да подаде оставка, това трябва да се случи", коментира Стойков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
За мангалииите

За мангалииите

30.01.2023 | 09:55

Пари а за българите сопа

Отговори
0 1
настрадин ходжа

настрадин ходжа

30.01.2023 | 08:51

посмали манго -хубава работа ама шведска Айде по 3 хиляди на семейство плюс место ва ясли и да целуват ръка и да бягат че вече съвсем прекаляват

Отговори
3 3
bam

bam

30.01.2023 | 08:48

Много алчни.. Всички живи и здрави. Ще им даде съда по 10 хиляди и кой от къде е.

Отговори
3 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?