Адвокат Менков: В съда чухме нелепи версии за защита на Кристиан Николов

Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно.

Това заяви авкотатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков по Нова тв тази сутрин.

„Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да се случи нещо подобно. Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употребата на наркотици, което е забранено от закона”, подчерта Менков.

„Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост. Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел, че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. При вчерашните характеристики, които вещите лица изложиха, а именно наличие на наркотиците амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много”, посочи Менков.

Според експерти такова наличие е възможно само при два варианта. Ако инцидентно Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е приемал от дрогата. Адвокатът обясни, че при продължителна употреба се получава зависимост.

„Създаваше се едно впечатление от показанията на сестрата, на брата и на познат на подсъдимите, че по време на празненството преди катастрофата подсъдимият случайно е видял чаша с деджестив. Изпил я е, почувствал се зле и легнал да спи. Не е знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно”, смята той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

11.06.2021 | 18:15

Нали и защитата има право да се изходи, пардон, изкаже, в хода на делото.... Могат да се чуят разни безобразни, пък, белким, мине

Отговори
0 0
до кога

до кога

11.06.2021 | 09:32

а къде е коментарчето бе ....

Отговори
0 3
до кога

до кога

11.06.2021 | 09:25

кафа стига вече....!!!! оставете човека в покой...а делата да си вървят стига с това лаене с повод и без повод... не сме чули скоро "жената" до Милен .Коя от многото е друг въпрос.....не сме чули за имотите които оставил..ама и кредитите .абе скука... мирясайте .....освежете си пресата.... приличате на ла.йнянка...

Отговори
2 5

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?