1553

8612 на матура днес, вижте какво им се падна

Тази сутрин в Министерството на образованието бе генериран изпитен вариант номер 7 за днешния Държавен зрелостен изпит по български език и литература през сесия август- септември, предаде репортер на БГНЕС.

Над 13 000 зрелостници са подали заявления да бъдат допуснати заявления за държавните зрелостни изпити през сесия август-септември. На тях се явяват тези, които не са били допуснати на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предишно явяване.

На днешната матура по български език и литература са допуснати 8 612 зрелостници, които ще бъдат разпределени в 280 училища. Ангажирани са 2913 квестори. Изпитът започва в 8.30 часа. Влизането в залите ще става със служебна бележка за допускане до него и документ за самоличност поне 30 минути преди началото на матурата. Максималният брой точки е 100. Изпитът се смята за издържан при минимум 30 т., които са за оценка „Среден (3)“.

Вторият задължителен зрелостен изпит по профилиращ предмет и държавният изпит по професионална квалификация са на 25 август. На 28 август ще се проведат допълнителните държавни зрелостни изпити по желание. На всички изпити, с изключение на този по професия, се пише с черен химикал.

Резултатите ще бъдат обявени до 8 септември.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?