1553

81-годишен професор поема временно БДЖ

Бившият депутат от НДСВ проф. Йордан Мирчев става генерален директор на БДЖ, съобщава OFFNews. Преди години той вече е бил начело на българските железници, а по време на управлението на царското правителство бе председател на парламентарната комисия по транспорт.

Мирчев е университетски преподавател, има дългогодишен опит в системата и е един от изтъкнатите специалисти в сферата жп транспорта. 

По-късно пресцентърът на Министерството на транспорта потвърди информацията на OFFNews.

С протокол на Министерството на транспорта и съобщенията се променя съставът на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. До провеждане на конкурс, за нови членове са избрани Любомир Сяров, Петко Петков и Йордан Мирчев, съобщиха от ведомството на Николай Събев.

Освободените от длъжност членове на Съвета са Маргарита Петрова-Кариди, Георги Друмев и Светломир Николов. Мотивите са свързани с лошо мениджърско управление, организационни пропуски и забавен контрол по изпълнение на ремонтните програми.

Промените се налагат след извършен анализ на състоянието на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и дружествата „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД, съобщават още от транспортното министерство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Какво ни казват чифутите

Какво ни казват чифутите

13.01.2022 | 04:55

Единствения хубав момент от таз новинка е че на чифутите им свършват прекрасните умни красиви и най кадри Щом започнаха да вадят трупове от чифутския им гардероб Тоя урод със показващия се от джоба му некролог е и тънак намек и намигване към нас Българите че са назначили специалист мухлясъл по извозване на чифути със конски вагони посока на майната си Което като втори важен момент много ни радва Защото точно такъв техен дърт спицилист правилно ще ги нареди в конските вагони без да се блъскат и създават суматоха което за тях е коронен номер хем правилно ще ги композира в посока на майната си както подчертахме по горе Друго обяснение логично за туй назначение няма на фона на обещанието на Хавърдските чифутски мошеници за тотална метла на пенсионери заемащи държавни длъжности Но аз по скоро подозирам че това назначение е спешно предвид спешното им заминаване на майната си Щото те си заминават вече И самият факт че всички на куп се карантинираха е просто Влашка мъгла край Дунав Времето уж под карантина използват да си пакетират багажа и чемоданите Можеха да ползват и флотилията на техния чифут другия Киро Домуса но явно гемийте му са вече потънали Те имат исторически опит със пътуването със гемий който в последните години наричат яхти и круйзни кораби в зависимост от това какъв брой хайвани превозват от някой техен кибуц Но явно ще ги изпращаме от перона и вагона със оркестър и Одата на радоста И със сопи задължително Нема да се харчим за китки при тия инфлациони времена Нали

Отговори
1 0
петков

петков

13.01.2022 | 03:52

Възраста не е порок! Професор Мерчев е създател на Движение за Европейско развитие на Българските железници и най- добре запознат как се прави това.Знае как и къде да намери пари за да имаме Европейски жележници. От дълги години работи по проблема но нямаше кой да го чуе. Прочетете малко в сайта на движението, ограмотете се и тогава коментирайте. Другото е ненужна емоция, злоба и некомпетентност.

Отговори
0 4
Дънкан Маклауд

Дънкан Маклауд

12.01.2022 | 22:16

Още един "Шотлански боец" на ръководен пост.

Отговори
4 0
Кирчо

Кирчо

12.01.2022 | 22:10

Браво! Така се махат пенсионери от държавни структури! Експедитивни са

Отговори
4 0
Кирчо

Кирчо

12.01.2022 | 22:09

Браво! Ето така се махат пенсионери от държавни институции!

Отговори
4 0
Джони

Джони

12.01.2022 | 21:58

За истинско съжаление е вярно.

Отговори
2 0
Дии

Дии

12.01.2022 | 21:55

Ало харвардския, у нашто село има един дедо 99 години, има опит в ЖП, като млад е карал количка с баластра за насипа на линията за Маноле. Той е по подходящ за шеф на БДЖ. Малко не чува и не вижда, малко се напикава и не знае по коя земя стъпва.... значи е подходящ и кражбата ще върви.

Отговори
9 1
Закопахте и закопавате пенсионерите без повишение на пенсиите

Закопахте и закопавате пенсионерите без повишение на пенсиите

12.01.2022 | 21:46

А при всеки проблем разчитате на тях. Кога реално ще увеличите пенсиите без условия и лъжи некадърници

Отговори
5 1
Майна

Майна

12.01.2022 | 21:41

Срам и позор !!! Докога питам аз трупове ще са на властови постове в тая кочи-на наречена България ???? Толкова ли няма млади хора на 30-40 години да заемат този пост че да слагат само ДС трупове на 80+ . СРАМ И ПОЗОР . Само пенсионерите имат работа в тая клоака

Отговори
7 3
Подигравка

Подигравка

12.01.2022 | 21:32

Вие сериозно ли????

Отговори
9 2

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?