2374

740 км с колело: Стотици ентусиасти се включват в приключението "Дунав Ултра"

Остават броени дни до събитието "Дунав Ултра"! 17 населени места край р. Дунав са организирали специални събития във връзка с посрещането и преминаването на 160-те колоездачи по 740-километровия маршрут.

 

"Дунав Ултра" обединява рекорден брой общини и колоездачи в каузата да популяризират населените места в близост до северната граница на България.

Той затвърждава позицията си на най-популярен туристически веломаршрут на Балканите. С впечатляващата си обща дължина от 740 км следва северната граница на България, преминавайки от запад на изток по поречието на река Дунав. Траекторията му свързва най-северозападното населено място на страната с. Куделин (общ. Брегово) с най-североизточното населено място с. Дуранкулак на Черно море. Маршрутът преминава през 119 населени места покрай река Дунав.

"Дунав Ултра" е най-дългият туристически веломаршрут в България.

Най-екстремните участници ще минат 740-километровото разстояние за по-малко от 48 часа, а основните групи ще изминат маршрута с график между 5 и 10 календарни дни.

В преобладаващата си част маршрутът следва ненатоварени откъм трафик пътища, което е предпоставка за преминаването му с велосипед, т.е. подходящ е както за начинаещи колоездачи, така и за по-екстремни такива, желаещи да тестват физическата и психическата си подготовка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?