49

73% от персонала на БНТ е зад Кошлуков

73% от персонала на БНТ иска сегашния директор Емил Кошлуков да остане. Самата телевизия пусна резултатите от анкетата, организирана от синдикатите в държавната медия. Източник на „Марица“ потвърди, че не става дума за манипулация, а настроенията са такива.

Причините са две. Първата е, че за сефте от години през 2021-ва в БНТ взеха 14 заплати. Ремонтираха се почти всички студиа, остават само тези на третия етаж, но и там са осигурени пари за модернизация.

Втората причина е страх от уволнения от страна на Венелин Петков. Бившият директор на bTV минава за изключителен професионалист, но и много строг в отношенията си с персонала. В НДК често се чували крясъци по негово време.

Чува се, че Петков се заканил да реже наред глави, особено сред бездействащите по цял ден. Със сигурност в БНТ има поне един негов фен - тъщата му Свобода Маданска, която се радва вече на две внучета от Венелин и Николета. 

От СЕМ обаче обясниха, че няма да се съобразят с анкетата на синдикатите, които организират и изслушване на кандидатите. 

"Те нямат никаква връзка с процедурата за избор на генерален директор и не се вземат под внимание от регулатора. Ние дори не ги следим. Зная, че се излъчват по вътрешен канал на телевизията, така че вероятно служителите да видя хора с какви идеи се състезават за поста. Могат да се задават и въпроси", коментира  председателят на СЕМ Соня Момчилова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ХА ХА ХА ХА

ХА ХА ХА ХА

27.06.2022 | 11:39

Само 73% ли?

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?