2374

6 партии без ИТН влизат в парламента, ако изборите са днес

6 сигурни партии влизат в следващото Народно събрание, ако предсрочните парламентарни избори са днес. 

Това показват данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли – 5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според изследването ГЕРБ-СДС са първа политическа сила. Те събират 22,4% от заявилите, че ще гласуват.  

"Продължаваме промяната" са на втора позиция с 19,1% подкрепа. 

Следват ги ДПС с 11,5%. БСП събира 10,9 на сто подкрепа.

"Възраждане" е на пето място - с 8,4 процента.

С десета по-малко е резултатът на "Демократична България" - 8,3 на сто.

Това са нагласите сред гласуващите. 

Под прага за влизане в 48-ото Народно събрание, но близо до границата е "Български възход" - с 3,9%, "Има такъв народ" събира 2,8 на сто. 

Не малък е процентът на тези, които все още не са решили за кого ще гласуват.

А ето каква е и мобилизацията за изборите. 

Ако в неделя има избори 49% заявяват, че със сигурност ще гласуват, колебаят се 14 на сто. 

13 процента със сигурност няма да упражнят правото си на вот. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Жана

Жана

10.08.2022 | 22:23

И така Слави ще си замине от народнат памет като Юда , вместо да го запомним с добро!

Отговори
8 3
мхм

мхм

10.08.2022 | 22:22

ПП са бавната корупционна проказа която съсипва тая държава. Но щом има послушковци да пускат подмазващи се новинки за тях явно ще са добре. За което ще плащаме всички

Отговори
6 6
Античалга

Античалга

10.08.2022 | 21:21

Итн са като рядката много миризлива почти непоносима дрисня но гледам в служебното правителство са добре представени явно имат задачи за изпълнение досещате се какви

Отговори
11 4
Александър Андреев

Александър Андреев

10.08.2022 | 20:49

Две са големите беди на днешна България: простащината и корупцията. И често пъти те любовно се прегръщат. Простащината изглежда по-безобидна, но изобщо не е. Да вземем примера с г-н Слави Трифонов. Докато той беше "просто чалгаджия", образованият елит в България не му обръщаше особено внимание. А когато му обръщаше, високомерното обобщение гласеше нещо от рода на: "Развлечение за простолюдието. Хората обичат чалга, вулгарност и простотии. А телевизорът има копче". После обаче г-н Трифонов реши да излезе от телевизора и да влезе в политиката. А там копче няма. И без да се усетим, Трифонов се превърна в обществено опасно явление. Всъщност: без да се усетим, публичният живот постепенно се пренасели с човешките продукти на славитрифоновата естетика. Стигна се дотам, че в момента институцията, която трябва да бди за приличието и морала в електронните медии, СЕМ, се ръководи от бивша поетеса и авторка на неувяхващия стих "Ще ти скъсам г**а". Която - защо да се чудим - произхожда именно от развъдника на г-н Слави Трифонов. Пак оттам се породи и явлението Тошко Йорданов: политик, който край масата с коалиционните си партньори видимо показва среден пръст (но впоследствие го отрича). Политик, който често говори на уличен език, а в парламента се държи като на студентски купон. Тъкмо г-н Йорданов олицетворява опасната тенденция, за която става дума: наоколо тревожно се надига антисистемното, антиполитическото, вулгарното и безцеремонното. Вулгарно и безцеремонно. Точно като "простащина и корупция". Днес онези хора в България, които притежават свойството, наречено "домашно възпитание"; онези хора в България, които държат на човешкото приличие и искат да живеят на чиста улица, да почиват на плаж без угарки и без гръмка чалга от съседния бар; онези хора в България, които се стремят да мислят с главите си, а не с обмена на веществата и с хормоналната си система; всички тези благовъзпитани и позитивни хора навярно вече осъзнават, че излезлият от телевизора г-н Слави Трифонов е обществено опасен и че на изборите на 2 октомври тази обществена опасност не бива отново да се допуска в българския парламент. А вината, че на това явление не беше оказана съпротива още в "безобидния" му период, е обща - на всички мислещи, на всички благовъзпитани, на всички, които високомерно подминаваме стихове като "Ще ти скъсам г**а". Защото простащината е точно толкова опасна, колкото и корупцията.

Отговори
13 3
Смях

Смях

10.08.2022 | 20:25

Пълен смях!

Отговори
3 4

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?