4020

50% от е-фишовете не се плащат, ще влезе ли изискването за средна скорост скоро?

Изискването за средна скорост няма да влезе скоро. Вече е късно за средната скорост, имаме нужда от други действия. Проблемът с нашата пътна безопасност е в липсата на отговорност. Нямаме организация на движението, която поставя пътните знаци и маркировка. Имаме нужда от ново разбиране за пътната безопасност, заяви Богдан Милчев пред Нова Нюз, шеф на Института по пътна безопасност.

„Поставянето на камери даде резултат през 2012-2013 г., когато установявахме около 300 000 нарушители с превишена скорост годишно. Сега нарушителите са над 1 млн. годишно. През ноември т.г. МВР отчита с 33% по-малко от жертвите отколкото през ноември м.г. и изведнъж статистиката започна да става като миналата година с десетина души загинали повече. Разбирането на пътната безопасност трябва да се смени”, каза Милчев.

Според него човекът ще се промени не чрез контрол и наказания, а чрез промяна на средата – камерите да са разположени на места, където има повишена опасност от катастрофи. По думите му МВР няма административен капацитет да обработва повече фишове. 

Около 50% от тези електронни фишове никога не се плащат, което руши общата дисциплина, заяви той. „Плащат само съвестните или тези, които са на зор”, каза Милчев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тоя

Тоя

03.12.2023 | 04:59

Явно хабер си няма. Затова безопасността на движението е на това дередже. Българинът не реагира докато не му бръкнат дълбоко в джоба. Увеличете глобите и ги събирайте на 100%. Или си търсете работа в животновъдството, откъдето сте дошли.

Отговори
1 1
Яна

Яна

02.12.2023 | 21:35

При тази администрация трябва да се събират на 100% глобите! Стига вече извинения! Или да се съкрати на 2/3 некадърната администрация на МВР!

Отговори
4 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?