300 души аут от Вагоноремонтния, ако Бойко не плати

Между 200 и 300 души ще бъдат освободени от „Вагоноремонтен завод" - Септември, ако Министерството на транспорта не преведе парите за 20-те вагона, които дружеството рециклира в момента. Плащанията по договора между предприятието и Български държавни железници бяха стопирани по разпореждане на Бойко Борисов. До този момент обаче „Вагоноремонтен завод" е похарчил над 4 милиона лева в изпълнение на контракта.

Получили сме за рециклиране 20 вагона, в момента работим по 12 от тях, а 5 са напълно готови да бъдат пуснати в движение, обясни изпълнителният директор на завода инж. Емил Йончев. Договорът ни е железен и ние го изпълняваме. Теглили сме кредити от банки, които обслужваме всеки месец.

Ако Министерство на транспорта не ни преведе парите за вагоните, ще бъдем поставени в много трудно положение и най-вероятно ще бъдем принудени да освободим между 200 и 300 души, които работят при нас, обясни Йончев. Водили сме разговори с Министерство на транспорта, имаме уверение, че ще направят всичко възможно да си получим парите. Надяваме се на благоприятно решение.

Железниците ни дължат общо над 6 милиона лева по различни сделки. Във всеки един момент, ако решим, можем да им блокираме сметките, но аз не искам да воюваме с държавата, коментира Емил Йончев.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?