214 хора с увреждания регистрирани в Бюрото по труда

Безработните с намалена работоспособност, регистрирани в Бюро по труда - Пазарджик, са 214. От тях 204 са от Пазарджик и десет от Лесичово, обяви директорът на Бюрото по труда в Катя Янева. Те представляват 4.7 на сто от общия брой на регистрираните безработни.

Хората с увреждания са рискова група на пазара на труда. Затова трудовите посредници полагат особени, повишени грижи за тяхната реализация, поясни тя. Чрез посредничеството на Бюрото са устроени на работа 110 лица с намалена работоспособност, други 75 са включените в заетост по Националната програма "Заетост и обучение на хора с трайни увреждания".

Младежите до 29 г. по чл. 36, ал. 2 от Закона за насърчаване на заетостта са девет, а безработните с намалена работоспособност по чл. 52 от същия закон са 26, от които 14 са назначени на сезонна или почасова работа. Чрез назначените лични и социални асистенти по Националната програма "Асистенти на хора с увреждания" и "Социални услуги в семейна среда" се обгрижват 193 тежко болни лица, допълни още Катя Янева. Работата, която могат да намерят хората с увреждания, е различна в зависимост от степента на увреждане.   

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?