3906

20 минути след полунощ: Каца първият Шенгенски полет в България

В 00:20 часа тази нощ се очаква в България да кацне първият шенгенски полет. Самолетът идва от Неапол и ще пристигне на летище София.

При малко "късмет" и закъснение от пет минути обаче, той може да бъде изпреварен от полета на австрийските авиолинии от Виена, който е планиран за 23:55 ч.

Според новите правила пристигащите пътници няма да подлежат на паспортен контрол, а само на проверка летищна сигурност. Веднага след което ще могат да се отправят за получаване на багажа си.

Остава правото за полицейски проверки, в случай че органите на реда преценят, че е необходимо.

Тези правила обаче ще важат само за полетите, идващи от държави от Шенгенското пространство.

За заминаващите

Пътувайки до страна членка на Шенген, регистрирате багажа си, след което предстои само проверка сигурност, посочват от Летище София. След това се отправяте към вашия изход (гейт) за излитане, без да преминавате паспортен контрол, предава dariknews.bg.

В Шенген влизат и държавите Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

На митнически контрол подлежат граждани, пътуващи за страни извън ЕС, както и пътуващи транзит до трети страни през страна членка на Шенген.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Васил

Васил

30.03.2024 | 20:48

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:=---- https://e.vg/alman

Отговори
0 0
Гордост

Гордост

30.03.2024 | 20:37

Аз не виждам що за гордост е това, от хората които познавам и те не са малко защото шейсетака отдавна го врътнах но тези които летят са единици, и друго то този разграден дувар няма ли да обърка европа още повече, все се говори за ред а се прави обратното

Отговори
6 0
Евро комисия

Евро комисия

30.03.2024 | 19:43

Ще лети към Враца дето и гарга не каца

Отговори
2 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?