1553

14-годишен е в "Пирогов" след препиване, полиция хвана абитуриенти с димки ВИДЕО/СНИМКИ

Двама 14-годишни ученици са получили тежко алкохолно отравяне, след като са празнували абитуриентски бал в понеделник вечерта, и им е била оказана медицинска помощ, съобщи бТВ. Момчетата учат в столичното 88-о училище в "Овча купел".

Едното момче е изпаднало в алкохолен делириум, вследствие препиването с алкохол. Детето е прието в "Пирогов" тази сутрин в опиянено състояние и отпуснато, уточниха от спешната болница за Dir.bg.

Ученикът е бил на абитуриентски бал, гласи неофициалната информация на телевизията.

На още едно момче му е прилошало заради прекомерна употреба на алкохол. Вторият ученик обаче не е бил хоспитализиран. 

От телевизията са направили безуспешен опит да се свържат с ръководството на училището, откъдето отказали коментар.

Междувременно полицаи санкционираха абитуриенти, които пускаха димки пред храм-паметника "Александър Невски", съобщава със снимки Булфото.

От кадрите се вижда, че униформените дори се опитват да загасят горящи пиратки и търсят обяснения от няколко младежи за използването на неразрешената пиротехника.

Булфото допълва, че на площада е имало и гърмежи, и употреба на райски газ.

Снимка: Булфото

Полицията взема мерки с допълнителни екипи ще следят за реда и безопасността по време на провеждането на абитуриентските балове. Сред най-честите нарушения е показването през прозорците на младежите или през купето на автомобила по време на движение.

Тази година санкцията за подобно нарушение е до 50 лв., както за нарушителите, така и за водачите. Ще се извършват допълнителни проверки за шофиране след употреба на алкохол и на наркотични вещества.

Снимка: Булфото

Създадена е и специална организация за движение по пътищата в района на училищата, детските градини и ресторантите, където се провеждат балове.

Снимка: Булфото

Униформените ще следят и за стриктното изпълнение на Закона за използването на оръжията и пиротехниката, така че използването на димки също ще се санкционира.

Снимка: Булфото

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?