2374

10 г. местни гидове развеждат безплатно чужденците из Пловдив

Безплатните туристически обиколки на Пловдив навършиха преди броени дни 10 години. Вдъхновението на Сдружение 365 (които провеждат туровете под тепетата) всъщност идва именно от една обиколка в Берлин. Организацията започва своята дейност в София през 2010 г., а през 2012-а стартират и обиколките на Пловдив, паралелно с Варна.

Първият безплатен тур в Пловдив се провежда на 13 юли 2012 г. Оттогава екипът не е спирал работа, освен при извънредна ситуация, каквато е локдаунът. Сменяни са стартовата точка, маршрутът и часовете на провеждане, но ядрото на концепцията е непроменено - всеки ден в Пловдив човек може да се включи в безплатен пешеходен тур. Гидовете на Free Plovdiv Tour имат най-често гости от САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Израел и Австралия, но понякога към тях се включват и българи.

За тези десет години десетки хиляди туристи са видели атракциите на Пловдив. Безплатните обиколки започват всеки ден от 11 ч. пред сградата на Общината, като в уикедните дни има два допълнителни безплатни маршрута (​посветени на соцархитектурата в събота и на графитите на Пловдив в неделя), както и втора следобедна обиколка в 18 часа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пловдив

Пловдив

25.07.2022 | 15:09

БРАВО!

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?