Следвайте ни

Образцов дом ни връща в 80-те години на 20 век

В тази къща телефонът е с шайба, а грамофонът свири българска естрада

viber icon

Някои хора биха дали всичко, за да се върнат назад във времето. Това е възможно, ако прекрачите прага на един столичен апартамент. Образцовият дом е приютил необичайна експозиция, която показва живота през 80-те години, предава Nova.

В дома на семейство Петрови „Желязната завеса“ още съществува. Телефонът е с шайба, а грамофонът свири българска естрада. Дори следобедната закуска има вкус като от едно време. 

„Говорихме, че е хубаво да се направи една пътуваща изложба, било то в камион, автобус.. Търсехме някакви возила, но накрая апартаментът ни се видя по-добро решение. Трудно беше да намерим локация.  Вещите държахме по мазета, тавани, апартаменти на нашите баби, дядовци, майки и бащи“, каза архитектът Валери Гюров.

Така за няколко месеца успяват напълно да обзаведат апартамента на своето детство. 

 „Чужденците и българите имат коренно различни реакции. На чужденците просто им е интересно да видят тези неща, защото не са ги виждали досега. При българите има емоционален ефект. Изникват различни спомени за тях,  от детството или от младините“, каза още Стефан Огнянов от „Сдружение 365”.

Можете да се потопите напълно в епохата, ако се облечете в дрехи от 80-те. Единственото нещо, от съвременната епоха, е аудио пътеводител, който те въвежда в живота на семейство Петрови.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?