Следвайте ни

Обявиха при какви условия може да гласуваме и от морето

viber icon

Хората, които искат да гласуват на предсрочния вот на 11 юли, но са на почивка тогава, ще могат да го направят само при предварително издаден документ за настоящ адрес на мястото, където се намират. Това отговори министърът на регионалното развитие след запитване от страна на Централната избирателна комисия. 

Това означава, че те няма да могат да упражнят вота си, ако са на почивка на родното Черноморие.

От министерството посочиха, че гласуването по закон става по постоянен или настоящ адрес. Като вторият може да бъде издаден в съответната община срещу декларация за съгласие от собственика и нотариален акт. 

"Какво се случва с хотелите? Да, всеки може да се регистрира по настоящ адрес в хотел, по същия ред. Собственикът на хотела, с нотариален акт, с декларация, че е съгласен да живеете при него – отива в общината и се регистрира там по настоящ адрес. Регистрацията в хотел не означава регистрация по настоящ адрес", обясни служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова.

50 дни преди изборите кметовете трябва да са определили избирателните секции, в които са посочили места за гласуване по настоящ адрес. 

"Кметът посочва трафопост Х, защото е собственик на трафопост Х и там могат да се регистрират граждани по настоящ адрес. Ние сме излъчили писмо до всички кметове и областни управители, определените на 21 май тази година места за регистрация да бъдат посочени в един списък за информация на гражданите", каза още министър Комитова.

Така без регистрация по настоящ адрес няма как да гласуваме от плажа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?