71
Следвайте ни

Обявиха кои не трябва да се имунизират с ваксината на Pfizer

viber icon

Министерството на здравеопазването излезе с информация кои хора не трябва да се имунизират с ваксината на Pfizer срещу коронавирус.

Хора, които НЕ трябва да се ваксинират с препарата, са:

- Всеки с тежка алергия към компонент на ваксината (т.е. такъв, който причинява анафилаксия или изисква медицинска намеса);

- Тези на възраст под определената в кратките характеристики на продуктите;

- Хора, които в момента са в изолация или имат симптоми на COVID-19; тези хора могат да се ваксинират, след като приключат с изолацията и след преустановяването на всичките им симптоми.

Хора, които могат да се ваксинират след обсъждане на ползите и рисковете и/или след консултация с техния наблюдаващ/лекуващ лекар, са:

- Лица с анамнеза за тежка алергия към някоя ваксина или към инжекционен лекарствен продукт;

- бременни;

- лица с имунокомпрометиращи заболявания;

- кърмещи жени;

- лица на терапия с антикоагуланти.

 

Хората, които трябва да следват специални процедури, са:

- Лица с анамнеза за тежка алергия (изискваща медицинска намеса) към нещо различно от ваксина или инжекционно лекарство може да получи ваксината, но трябва да остане за медицинско наблюдение в продължение на 30 минути след получаване на ваксината.

- Хората, които наскоро са боледували от COVID-19 и са били лекувани с антитяло-базирани терапии (напр. с моноклонални антитела или реконвалесцентна плазма), трябва да изчакат до 90 дни след лечението, за да бъдат ваксинирани.


- Хората с известна експозиция на COVID-19 трябва да изчакат, докато карантината им приключи, преди да се ваксинират (освен ако не живеят в места с множество хора, като старчески дом, поправителен дом или приют за бездомни, в този случай те могат да бъдат ваксинирани по време на период на карантина).

- Хората, които са получили друга ваксина (не-COVID-19 ваксина), трябва да изчакат поне 14 дни, преди да получат ваксина срещу COVID-19. По същия начин, ако човек е получил ваксината срещу COVID-19, той трябва да изчака най-малко 14 дни, преди да получи други ваксини (ваксини, които не са срещу COVID-19).

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Аз да питам

Аз да питам

27.10.2021 | 20:12

Къде са троловете ? Защо не коментират ? КУКУ , ЛЕЛЕ , ЕРХАН ( ПОМАКЪТ) , И ТИЯ С ЖЕНСКИТЕ НИКОВЕ . КЪДЕ СТЕ СГАН Д0ЛНА ? ПИШЕТЕ КАК НЯМА ПРОБЛЕМИ ДА СЕ БОДЕМ С ТИЯ ОТРОВИ .

Отговори
0 0
Бая ви Тони

Бая ви Тони

27.10.2021 | 19:41

Олигофренията няма край ...... Тези неща ги знаем от доста време....и други неща ще си кажете

Отговори
1 0
Тук имаше

Тук имаше

27.10.2021 | 19:32

Едни тролове дето пишеха , че няма проблеми с ваксините . Даже имаше една , която била с автоимунно заболяване и се ваксинирала , даже и синът и който имал тежки алергии. Ехххх тролове , троловеее. Колко сте плиткоумни . Но все пак работите за Марица . Явно за толкова ви стига акъла . Хората правят пари , вие тролите за жълти стотинки . Мъка . Никви вакси . В Белгия при 90% ваксинирани от понеделник всички с маски . Защо ли? Защото ваксината пази . Пази дядовия .

Отговори
3 0
А как?

А как?

27.10.2021 | 19:16

А как се открива дали човек е алергичен към някой от неописаните продукта на препарата: като графенов оксид, например? Къде мога да се тествам да проверя?

Отговори
1 0
Ехааа

Ехааа

27.10.2021 | 19:09

Много рано я пуснах те тая новина . Браво . Марица са СУПЕР . ТЕ СА СУПЕР ПРОДАЖНИ ТРОЛОВЕ .

Отговори
3 0
Демек

Демек

27.10.2021 | 19:05

Не се ваксинирайте.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?