Следвайте ни

Обявиха кога ще върнат парите за провалените екскурзии заради COVID-19

viber icon

Връщането на парите за провалените заради COVID-19 екскурзии няма да стане скоро. Затова по-добре е да се преговаря с туроператорите за ваучери за по-късни дати. Това стана ясно от думите на  Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите пред БНТ.

Според него с оглед последните поправки в българското законодателство, приети във връзка с епидемията от коронавирус, връщането на парите за пропадналите пътувания може да започне най-рано от есента.

"За предпочитане е да изберем други опции за възстановяване на средствата - да получим ваучер за бъдещо пътуване или за друга дестинация", препоръча Арсенов.

Той напомни, че въпреки наложените допълнителни здравни ограничения, хотелите у нас трябва да отговарят на категоризацията си и Комисията за защита на потребителите ще следи много внимателно за това.

Ще бъдат наблюдавани под лупа и промоциите, които се предлагат. От ведомството съветват хората, които все пак ще изпълнят своята лятна почивка да имат здравни застраховки или европейска здравна карта, ако пътуват в страни от Европейския съюз, за да бъде гарантирано, че ще получат медицинска помощ ако се наложи.

Ако всъщност договорът се изпълнява, има съответния полет, пътуване, хотелът работи, приема туристи, но ние не желаем да пътуваме само защото ни е страх или просто така сме решили, тук туристът трябва да договори с турооператора всъщност какво се случва след това, тъй като отменяйки почивката на практика, той ще загуби част от парите, защото е сключил вече договор и най-вероятно има неустойки и затова е добре да се прочете и договорът, каза още експертът от Комисията за защита на потребителите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

1111

1111

28.05.2020 | 12:12

И ква стана тя ? Пак заради НОВ закон ще стане забавянето ........бре как па не са видели тая дупка .....,

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?