Следвайте ни

Обилен сняг в 20 области, възстановяват движението на камиони по АМ "Тракия"

viber icon

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора, предава БНР. Вятър духа в почти цялата страна.

Сняг вали в 20 области на страната, в някои от тях е усложнена пътната обстановка.

Временно движението по магистрала „Хемус“ в област София е спряно в двете посоки за тежкотоварни автомобили над 12 тона, поради снегопочистване. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Временно е спряно движението за превозни средства с ремаркета и полуремаркета и за камиони над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Печинско, както и в пътните участъци Батак-Доспат и Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

От Кюстендил до граничния пункт Гюешево и обратно е задължително ползването на вериги за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Поради влошени метеорологични условия на територията на Гърция, гръцките власти спряха временно движението на товарни автомобили над 3,5 тона в двете посоки през граничните пунктове Кулата и Капитан Петко войвода, а през пункт „Илинден“ е спряно движението на всички моторни превозни средства.

На пункт Видин на изход за товарни автомобили има интензивен трафик, по данни на дирекция „Гранична полиция“ от тази сутрин.

Интензивен е трафикът на пункт „Лесово“ изход на границата ни с Турция за товарни автомобили.

Поетапно се възстановява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по автомагистрала "Тракия" в областите София и Пазарджик.

Температурите са в интервала от минус 15 до 1 градуса. Сняг вали в областите: Благоевград, Бургас, В. Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Ст. Загора, Хасково и Шумен.

Ограничена е видимостта поради мъгла до 70 м има в района на прохода на „Републиката” и проход „Шипка“, а до 150 метра в района на град Шипка, Мъглиж, Гурково и Ягода в област Стара Загора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай