Следвайте ни

Обещано: "Хемус" ще е готова през 2024 година

viber icon

Едно от най-дължите строителства в историята на света - това на магистрала "Хемус", ще приключи през 2024 година. Това обеща пред Канал 3 регионалният министър Петя Аврамова.

Това прави 50 години строеж и поколения, излъгани, че ще пътуват от София до Варна по магистрала.

Тунел "Витиня" ще е пуснат за движение в началото на 2021 г.",  каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по Канал 3.

"Бюджетът, който е предложен за реконструкция на републиканската пътна мрежа е съобразен с кризата. В началото на 2021 г. никой не вярва, че пандемията ще изчезне, така че в бюджета са заложени средства за подпомагане на хората в кризата. МРРБ ще получи над 400 млн. повече те са за нови отсечки и свлачища, както и 110 млн. за текущ ремонт и поддържане", подчерта Аврамова.

"Работи се усилено по АМ "Хемус", всички в държавната администрация имат ангажимент за целия процес, имаме болни и карантинирани колеги в МРРБ и АПИ, дори от вкъщи работят, за да не спрем строителството, защото това са работни места и подпомагане на икономиката. Работи се и по АМ "Европа". 986 км са в процес на ремонт", каза министър Аврамова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?