2374
Следвайте ни

НСИ: Ако не мине преброител, ето как можете да се преброите

viber icon

Хората, които са се преброили онлайн, но не са посетени от преброител, могат да изпратят уникалния си код по имейл на НСИ. Това обясниха от пресцентъра на НСИ. 

Имейл адресът, на който трябва да бъде изпратен кодът от електронното преброяване, е [email protected]

При изпращане на кода в имейла трябва да се напише и адресът на жилището, в което действително живеете в момента. Това е необходимо, за да не се получава подвеждаща информация, тъй като има граждани, които нямат временна или постянна адресна регистрация на мястото, където живеят.

Няма да е проблем, ако не сте посетени от преброител и не изпратите кода на посочения имейл, поясняват от НСИ.

Необходимостта да бъде разкрит имейл адрес, на който да се изпраща кода от електронното преброяване е защото има много непокрити преброителни участаци. Причината е, че има висок процент от преброители, които са се отказали заради епидемичната обстановка в страната.

Само в София не достигат около 600 преброители. Те би трябвало да преброят около 1300 участника, посочи Сергей Цветарски, председател на НСИ на брифинг по-рано тази седмица, пише DarikNews.bg.

Цветарски припомни, че в страната има 20 подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат на хората да се преброят.

 
"Данните към 4 октомври показват, че 2 771 000 са преброените от преброители, а 2 404 000 са се преброили електронно, което прави общо 5 176 000 преброени. Тоест, 74,8% от населението е преброено". Това съобщи Магдалена Костова, директор на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Като всичко

Като всичко

09.10.2021 | 07:44

Като всичко, което се прави от известно време тук. Измислени недомислици и немислени мисли, в чийто резултат ..........

Отговори
1 0
Броене

Броене

09.10.2021 | 00:02

Няма логика, след като се преброиш електронно казват че си преброен, след като завършиш всичко правилно. Как така на ново ще пращаш кодове, това не е ли е пълна глупост, нали правиш регистрацията с електронна поща.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?