Следвайте ни

НС наложи мораториум върху решенията на правителството в оставка

viber icon

Парламентът наложи мораториум върху решенията на правителството в оставка. Той ще важи до назначаването на нов кабинет. Предложението бе подкрепено от 151 депутати, като само от ГЕРБ не се включиха в гласуването.

Предложението за мораториум бе направено от лидерката на БСП Корнелия Нинова и от шефката на депутатите от "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова. Двата проекта бяха обединени в решение да се наложи мораториум на кабинета върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация.  По предложение на зам.-шефката на НС Татяна Дончева бе предложено да се добави и "върху действията на държавните органи". То пък бе прието едва при второто гласуване, тъй като на първото нямаше кворум в пленарната зала.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Джо Байдън

Джо Байдън

22.04.2021 | 14:37

Пратих Херо Мустафа да напляска президента ви Радев. Очаквайте включване. Идвам със самолетоносача

Отговори
3 5
Nablydatel

Nablydatel

22.04.2021 | 13:54

Kav e toq Hamid?Da go pratqt v tuci kenefa ili da maa daski I kofrash. Hitler e bil prav za chistotata.

Отговори
0 7
Gele

Gele

22.04.2021 | 13:26

Pomakinqta precedatel mranka pod nosa si.Da se izprati s shut v tuci kenefa.

Отговори
3 4
Ъхъм

Ъхъм

22.04.2021 | 12:40

Да не се събудиш мокър изпотен с един кол в г.ъза червен дюрекс

Отговори
2 10
Майна

Майна

22.04.2021 | 11:50

Браво. Първа стъпка към смазването на болшевишкия престъпен режим е да се прекрати назначаването на крадливите некадърни мързеливи калинки във ВЛАСТА . Втората стъпка ше е УВОЛНЕНИЕТО на всички БКП герберасти назначени през последните 12 години от всички държавни административни звена. Изчъгъркването на болшевиките престъпници на БКП ГЕРБ ~~~ЗАПОЧНА. Спете спокойно деца

Отговори
15 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?