Следвайте ни

Няма да висим на опашки: Лични карти и паспорти с изтекъл срок ще важат до януари

viber icon

Епидемията от коронавирус може да спести на няколко хиляди българи спешно висене пред гишетата за смяната на лични карти и паспорти. Става въпрос за лични документи, чийто срок на валидност изтича в периода от 31 октомври до 31 януари 2021 г.

Предложение те да могат да се използват още шест месеца ще внесат от ГЕРБ в закона за извънредното положение, обяви зам.-шефът на парламентарната група Красимир Ципов пред журналисти в парламента.

В началото на пандемията, за да не се получават струпвания в МВР за смяна на документите, бе решено, че срокът на личните документи, които изтичат в периода 13 март - 31 октомври ще бъде удължен с шест месеца. Сега ГЕРБ предлага този срок да бъде удължен и в него да се включат и документите, които изтичат до 31 януари догодина.

До края на тази година изтичат много голям брой лични документи, това означава, че на българските граждани ще им се наложи да ги подменят в усложнена епидемична обстановка и затова предлагаме тази промяна, каза Ципов.

Сметнахме, че заради риска от заразяване, трябва да се удължи срокът на тези над 410 хил. документи, допълни той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не вярно

Не вярно

22.10.2020 | 13:25

Моя приятелка отиде да си поднови задграничният паспорт, който и изтече преди 3-4 месеца и от там и отговориха, че е просрочила датата и искаха да плати глоба от 20 лв. Тя оспорваше като се позоваваше на това, че срокът е удължен със 6 месеца, но от полицията и казаха, че това не е така.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?