2374
Следвайте ни

Няма да има мегаминистерство на икономиката, разделят го на две

viber icon

Министерство на държавните предприятия в правителство с мандата на „Продължаваме промяната“ няма да има, но икономическото ведомство също няма да се запази в сегашния си вид. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков пред журналисти в парламента.

„Ще има Министерство на икономиката и индустрията, а ще има ново Министерство на иновациите и растежа“, заяви той. Самият Петков беше икономически министър в първия кабинет на Стефан Янев, като и преди е правил коментари, че има "несвойствени дейности", които могат да се извадят от сегашното мегаминистерство.

В отговор на въпрос той посочи, че утре ще е ясен окончателният брой на министерствата в проектокабинета. По думите му днес и утре „ще е скучно“ от медийна гледна точка, защото продължава изчистването на последните редове по всяка от темите на коалиционното споразумение.

„Разговорите вървят в много конструктивна посока и засега няма никакви изненади от никого. Действаме по програма и се радвам, че изчистваме всички малки нюанси, които трябва да се изчистят сега, защото това ще укрепи и бъдещите политики на общите ни действия“, подчерта Петков.

ПП вече знаят кого ще номинират за министри, но партньорите им все още дискутират своите кандидатури.

„Съгласили сме се, че докато не финализираме политиките, няма да излизаме пред медиите с имена“, подчерта Кирил Петков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?