Следвайте ни

НП „Рила“: The clashers не съгласува мероприятието с нас

viber icon

The clashers (Слави Панайотов), който ще бъде глобен с до 5000 лв. заради групово изкачване на връх Мусала, не бил съгласувал мероприятието с НП „Рила“, категорични са от природния парк. По думите им това, че в началото на май им е изпратил имейл с плановете си не било достатъчно.

Законът предвиждал конкретизиране на събитията, а това трябвало да стане чрез попълване на заявление по образец. „Изпратихме му официален отговор на 15 май, като бяхме приложили и заявлението. В него той трябваше да напише подробно каква ще бъде извършваната дейност. Това обаче не се случи. Освен това при съставянето на констативния протокол той не е съдействал на длъжностните лица", уточниха от природния парк.

The clashers изкачи връх Мусала заедно с 1500 от хората, които го следят в социалните мрежи. Все още размерът на глобата не е ясен. Минималната санкция, която може да му бъде наложена е 500 лв., а максималната 5000 лв.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Димитър

Димитър

07.08.2019 | 13:53

НП Рила са малоумници. Според мен е най-добре преди да си съберем багажа и да се разкараме от БГ да идем и да им го кажем лично, да им го напишем по стените та да си знаят че са глупаци и вече няма да има кой да им пречи.. и плаща.

Отговори
4 0
Stanimir Iliev

Stanimir Iliev

06.08.2019 | 20:45

Edno hubavo neshto da ima i gledame da go smachkame. Pu.

Отговори
10 1
Stanimir Iliev

Stanimir Iliev

06.08.2019 | 20:42

Vmesto da mu pomognete gledate da go sasipete, bulgarska rabota. Zavista e goliama

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?