Следвайте ни

Новоизбраният шеф на НИНКН арх. Петър Петров: Списъкът с културното наследство на Пловдив ще бъде актуализиран 

viber icon

Бившият архитект на район „Централен“ в Пловдив обяви двата приоритета на новата си работа

Архитект Петър Петров беше представен навръх имения си ден като нов директор на Националния институт за недвижимо културно наследство. Той седна до културния министър проф. Велислав Минеков.

Петров, архитект на район „Централен“ в Пловдив, обяви двата приоритета на работата си.

„Първият е актуализация със списъка на недвижимото културно наследство. Второто е дигитализацията му“, обясни Петър Петров.

После той даде разяснения специално за „Марица“. „Актуализация не е правена от 30 години. Специално в Пловдив някои сгради са в процедура от 1985 година, но тя не е завършена, т.е, не са защитени“, каза директорът на НИНКН.

350 сгради попадат в списъка на община Пловдив, предложен до Института, на който той става директор. 

Очаквайте интервю с архитект Петър Петров

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Пловдив

Пловдив

29.06.2021 | 23:56

Този е супер мошеник

Отговори
1 0
СХОЛАСТ и тоя = Дървен "философ" вместо ДЮЛГЕРИН

СХОЛАСТ и тоя = Дървен "философ" вместо ДЮЛГЕРИН

29.06.2021 | 17:27

Председателстваше Тодор Кръстев, схоласт от конферентните говорилни = и в резултат вместо да укрепи Института с ДЕЛОВИ мерки, той уволни Директорката, която се осмели да му говори истините в очите, той назначи удобно мекотело ПОСЛУШНИК / МАЗНЯ. Ето (цит.): "...двата приоритета на работата си. Първият е актуализация със списъка на недвижимото културно наследство. Второто е дигитализацията му“ - абе будала, РЕГИСТЪРЪТ не е "списък" за пазаруване от жена ти, та да се бъзикаш както щеш. НАСЛЕДСТВОТО ЗА ДА НЕ СЕ ДОРАЗПАДНЕ ВМЕСТО "ДИГИТАЛИЗАЦИЯ" ИМА НУЖДА ОТ ТЕСЛА И МИСТРИЯ = = = ОТ ДЮЛГЕРИ

Отговори
2 3
До Вавилон

До Вавилон

29.06.2021 | 18:19

Що не си седиш в Под Тепето, ами обиКАЛЯШ и цапаш и по другите медии. Първо вкарай ред в главата си, после в писането И. Т. Н.

Отговори
2 2
Ето ЛИНК към интервюто за назначаване в МК

Ето ЛИНК към интервюто за назначаване в МК

29.06.2021 | 17:11

2.Второ: "списък" няма, журналята се гелпят. РЕГИСТЪР на наследството на Нацията съществува и никак не е подВЛАСТен едноЛИЧНОСТно, а резултира от сложна стройна процедура по Проучване, Докладване, Обосновка, Обсъждане, Степенуване, Преценки, Деклариране, Обявяване и РЕГИСТРИРАНЕ ЧРЕЗ ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК. Със силата на ЗАКОН. Категориите в Регистъра са по ЗНАЧЕНИЕ: =Световно; =Национално; =Местно; =Ансамбъл; =Сведение; =Структури Типология. Манипулирането на Регистъра представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ . . . www.youtube.com/watch?v=_GrQQ-NfnAs

Отговори
2 1
Ето ЛИНК към интервюто за назначаване в МК

Ето ЛИНК към интервюто за назначаване в МК

29.06.2021 | 16:59

"Наш'то момче" както си точат зъбите някои агитки успя да се класира ПРЕДПОСЛЕДЕН (от двама кандидати от които другия беше директорка 8-години и подробно изложи трудностите с които другият НЯМА ДА СЕ ПРЕБОРИ - та беше нарочена да я махнат!) със сладки общи приказки БЕЗ ДА ПОЗНАВА НАСЛЕДСТВОТО из цялата територия. Разчитал бил на ...децентрализация, милият, как в СелСъвета някой местен Разбирач ще му опазва Паметниците. Ами където НЯМА местна власт? Селца и градчета отдавна опразнени??? Мадарски Конник? Скални Църкви? Обикновената полит-коректна МАЗНЯ, ето: www.youtube.com/watch?v=_GrQQ-NfnAs Отбиване на Номера, да видим докога ще го търпят (той от носа си по-далеко не вижда, и от Тютюневия "град" кис-кис . . . )

Отговори
3 1
Арх

Арх

29.06.2021 | 16:27

Читав човек е. Какви сме виждали иначе, да не разправям.

Отговори
4 2
Баячко

Баячко

29.06.2021 | 16:17

Се пребоядисваха преди да влзнат в ГЕРБ. Сега идват нови по качествени бои. Нови партии нови бои. Особено култур трегери разбиращи от цветове.

Отговори
5 0
Тариката

Тариката

29.06.2021 | 15:08

Този е пълен неграмотник и послушко на ГЕРБ ще бъде изратан с ритници до НОВА ГОДИНА.

Отговори
4 7
Защо?

Защо?

29.06.2021 | 15:13

Говорим за човек, избран с конкурс от служебното правителство.

Отговори
7 1
Тариката

Тариката

29.06.2021 | 16:23

Като видите какви заповеди е пускал е за директно уволнение ,а конкурса е от 2019 г ,вижте и кога е излезнал резултата,ЩЕ ИМА ВЪН

Отговори
4 4
343

343

29.06.2021 | 16:35

Жена му арх. Бакалова е активист на да България а той е гербаджия

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?