Следвайте ни

Ново огнище! COVID-19 затвори детска градина в Костенец ВИДЕО

viber icon

Ново огнище на коронавирус затвори детска градина в Костенец. Заразени са счетоводителката, нейният племенник със съпругата си и едногодишното им дете. Резултатите са получени след направени PCR тестове, информира нова тв.

Десетки други контактни лица също са тествани, а детската градина в населеното място е затворена, защото заразената счетоводителка работи там.

Веднага щом е станало ясно, че жената е с положителна проба за коронавирус, градината е затворена и щателно дезинфекцирана. 

„На 19 юни при нас пристигна сигнал за 7 заразени лица на територията на община Костенец с първи положителни проби. След тази информация свиках заседание на Кризисния щаб, за да обсъдим какво да направим. Контактните лица на заразените са 50 човека. Вчера са взети 47 проби. Резултатите ще се готови до края на деня. Но до момента няма нищо притеснително”, обясни пред нова тв кметът на града Йордан Ангелов. 

Директорът на детската градина Василка Стойчева обясни, че са взети проби на всички 25 членове на колектива. „Взети са всички мерки за дезинфекция на помещенията. Прави се сутрешен филтър на децата, които посещават детската градина. За момента те, както и персонала, са добре и нямат никакви симптоми на заболяване”, обясни тя.  При отрицателни резултати заведението ще отвори врати и ще работи нормално. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?