Следвайте ни

Ново двайсет! Таен фаворит оглавява БСП

viber icon

Кой ще оглави Столетницата след гласуването на 12 септември? Нито един от сегашните фаворити за поста - Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Валери Жаблянов и Красимир Янков, няма да е новият лидер, заявяват източници от партията, пише Lupa.bg.

„Схемата е такава, че и четиримата, сред които Корнелия Нинова е с най-голям шанс, ще се откажат малко преди гласуването на 12 септември. Идеята е социалист №1 да стане неопетнен човек с отлично реноме и нито петънце в биографията”, обясни източникът.

Засега името на изненадващия фаворит не се споменава, но партийният слух спряга името на Калоян Паргов. Към момента е ясно, че петима влизат в битката за лидерското място в БСП. Общо 7 кандидати подадоха документи за участие, но двама от тях са отхвърлени, тъй като не отговаряха на изискванията за партиен стаж - 8 години като членове на партията, и 4 години в ръководните й структури.

„Оказа се, че от тези 7 кандидати петима отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж и стаж в националните органи на БСП и днес с решение на централната комисия за провеждане на избора тези кандидати бяха регистрирани. Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков”, каза председателят на Централната комисия за провеждане на избора Емил Войнов. Кандидатите, които нямат изисквания стаж, са Галина Василева и Ирина Михайлова Симеонова.

Самата Корнелия Нинова подаде своите документи на 4 август. Войнов подчерта, че предизборната кампания за кандидатите започва на 13 август и ще продължи до 10 септември.
На 12 септември те ще се явят на пряк избор пред всички членове на БСП. Корнелия Нинова вече обяви, че от днес, 12 август, излиза в предизборна кампания. През този период тя ще бъде замествана от заместник-председателя Владимир Москов, когото Нинова описа като „седем мандата кмет на Гоце Делчев, сега член на комитета на регионите, човек с голям организационен и политически опит”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Минка Григорова

Минка Григорова

12.08.2020 | 21:41

Марица, да ви имам конспиративните теории. Нинова е безалтернативен лидер, не се заблуждавайте и не се надявайте на друго развитие.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?