2374
Следвайте ни

Ново 20: Проверка установи, че "Струма" не е магистрала

viber icon

Трябва да имаме системна инспекция на нашите пътища, която ежегодно да отчита дефектите и опасните участъци и на базата на тези доклади да предприемем мерки в рехабилитацията на тези пътища. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в ефира на NOVA.

"От нашата проверка установихме, че това не е магистрала и скоростен път, затова трябва да се движим внимателно. От друга страна грапавостта на асфалта е добра. Но мантинелите са строени по норма от 2002 година", коментира тя.

Например изискванията за земетрес към сградите влязоха нови европейски кодове, сравни Комитова. Мантинелата е била в норма при 2002 г. 20 хиляди километра трябва да бъдат инспектирани. Трябва се видят кои са рисковите пътища с концентрация на ПТП-та, посочи тя.

Най-големият проблем е недовършената маркировка във въпросния участък на АМ "Струма", където македонски автобус се запали и изгоря, при което 45 души загубиха живота си. През април тази година е било възложено на две фирми, но за съжаление не са го направили.

Тя самата преди години е почти изгубила контрол над колата си в същия участък, след като автомобилът ѝ е поднесъл.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

спец

спец

01.12.2021 | 16:03

Наричат магистралите-цариците на пътищата! След атомна централа,най-трудно се строи магистрала. Затова струват и милиарди.Дано не се окаже вярно твърдението на Комитова,че ще се прочуеме в цял свят.Не само в Европа.Тук ИНТЕРПОЛ ще арестува виновните и ще бъдат съдени от европейски съд.Ни Гешев ,ни нашите съдии ще имат думата.

Отговори
1 0
СТРОИТЕЛЕН ИНЖЕНЕР -НЕ ПОЛИТИЗИРАЙТЕ НЕЩАТА!НАРУШЕНИЕТО Е ШОКИРАЩО!!

СТРОИТЕЛЕН ИНЖЕНЕР -НЕ ПОЛИТИЗИРАЙТЕ НЕЩАТА!НАРУШЕНИЕТО Е ШОКИРАЩО!!

01.12.2021 | 15:45

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ,КОЙ ГО Е СТРОИЛ.ВСЕКИ СИ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА.ОТ. СТРУМА ЕДНИ УЧАСТНИЦИ СА СТРОЕНИ ОТ СТАНИШЕВ ,ДРУГИ ОТ БОРИСОВ.АКО ТОВА,КОЕТО КАЗВА КОМИТОВА Е ВЯРНО,А АЗ КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТ НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ,ЩЕ ИМА ЗАПОВЕД ЗА ЕВРОПЕЙСКИ АРЕСТ НА ОТГОВОРНИТЕ ЛИЦА. УМА МИ НЕ ГО ПОБИРА ,КАК ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ ЩЕ ГО ОБЯВЯВАШ ЗА МАГИСТРАЛА.ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е САМО В ЦЕНИТЕ ,РАЗЛИКАТА В КОИТО Е СТОТИЦИ МИЛИОНИ.ПРОБЛЕМЪТ Е И В ТЕХНОЛОГИЯТА НА РЕАЛИЗИРАНЕ.ТОВА ВСЕ ЕДНО Е ДА СРАВНЯВАШ ЯМБОЛ СЪС СТАМБУЛ. ИЗУМЯВА МЕ ,КАК КОЛЕГИТЕ СА СИ СЛАГАЛИ ПОДПИСИТЕ И СПЯТ СПОКОЙНО???!.НО ,АКО СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ КОМИТОВА ЛЪЖЕ -НЕЗАБАВНА ОСТАВКА! НО ТЯ СИ Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ЕДВА ЛИ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР ЩЕ ПРОИЗНЕСЕ ,ТАКАВА ГРАНДИОЗНА ЛЪЖА. ТОВА СИ Е СКАНДАЛА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО.

Отговори
2 0
Иглата

Иглата

01.12.2021 | 15:32

Абе защо все пътя виновен - та маркировката, мантинелите и т. н. Карай си бавничко, пътят е сълза. Иначе се почва: знакът бил бутнат, маркировката не довършена - да, добре, не трябва да е така, ама хайде моля да не лепкате всичко на улицата. И най-новата 2022 г. маркировка и мантинели да сложиш, пак може да стане беля като тази. Мир на прахът им..

Отговори
0 1
Дии

Дии

01.12.2021 | 12:48

Една седмица им отне за да проверят и установят че не е магистрала.

Отговори
3 1
eли

eли

01.12.2021 | 10:07

Това е строено 2007 г., по време на тройната коалиция.

Отговори
5 2
Пътен инженер

Пътен инженер

01.12.2021 | 09:43

Ей това е. Голямата далавера на ТИКВАТА.Европа ни дава пари за магистрали ,той строи първокласен път.Разликата е огромна.Това са различен клас пътища.Все едно да сравняваш Ферари с Опел.Разконсперираха те тиква.Кьовеши ще ти иска ареста. Задължително!Това е мега злоупотреба с евро пари.Тук и Гешката не може да ти помогне.

Отговори
8 5
Митко

Митко

01.12.2021 | 15:03

До Глупа вия пътен инженер,прочети малко и после коментирай,този път е строен през 2002 година от правителството на Сергей Станишев или твоята Партия Майка,гове до...

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?