Следвайте ни

Новият шеф на „Пирогов“: Да не обвиняваме Балтов във всички грехове на света

viber icon

"В казуса с „Пирогов“ има политическа драма. Намеси ли се политиката в медицината, нищо не се получава. Не мога да разбера какъв е проблемът. Едно такова уволнение не трябва да се превръща в драма“, това заяви по bTV новият директор на болницата проф. Иван Поромански за отстраняването на предшественика му проф. Асен Балтов.

Поромански призна, че Балтов е направил много по отношение на реновирането на болницата. „В никакъв случай не трябва да го обвиняваме във всички грехове на света“, допълни той.

По думите му всички болници, които са се занимавали с лечението на пациенти с коронавирус, са закъсали финансово.

„Някои от пътеките в България не са дофинансирани, а някои са надфинансирани. Именно тук е работата на НЗОК заедно с експертите и водещите специалисти и да направи съответното – да се определи една сравнително реална цена на пътека. Самият леглоден в „Пирогов“ е 100 лв. Ако пациент лежи 10-15 дни с коронавирус, то тогава само леглоденът е 1400 дни. А извън това са лекарства, труд на персонала, консумативи на болницата“, обясни новият директор.

„В цената на клиничната пътека няма труда на лекаря, на медицинската сестра, на санитаря – на персонала като цяло. Докато тя не се вкара вътре в цената, тогава нещата няма да се оправят“, изтъкна той.

Според него е нужна реформа в здравеопазването, но не революционна. „Трябва да се започне от начина на финансиране на лечебните заведения“, заяви Поромански.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Д-р Менгеле

Д-р Менгеле

26.07.2021 | 09:24

Ееее то много скъп холел е Пирогов, 100 лева леглоден БЕЗ консумативи, труд, лекарства. Цените на много хотели не са такива. Все пак това е болница. А за храната която дават няма да говоря.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?