Следвайте ни

Новият шеф на НАП Румен Спецов - спец по мускули и данъци

viber icon

Румен Спецов е дългогодишен служител на Националната агенция за приходите с над 10 години опит в администрацията. Професионалният му път включва и с експертиза в областта на данъчната политика, законодателство и защитата на националната сигурност. Родом от Добрич, Спецов е работил дълго време в местната структура на НАП заеднос Тошко Тодоров – сегашният зам.-председател на Сметната палата и бивш изпълнителен директор на приходната агенция. 

В момента новият шеф на НАП влиза като външен човек в администрацията, след като от 2015 година не е част от агенцията. Последно в администрацията той е работил в като експерт в един от най-ключовите отдели - дирекция „Разследване на особени случаи“ (РОС), която е основната структура за противодействие на данъчни измами в НАП. Този отдел има за задача да разкрива различни форми на измами, свързани с данъчната система и източването на ДДС.  

Според източници на „Марица“ Румен Спецов се ползва с добро име сред колегите си и е известен като опитен и стриктен експерт. Очаква се новият изпълнителен директор да започне с промените още от днес. Според бивши служители на НАП, изборът на Спецов е ясна заявка от страна на служебния кабинет да стартира сериозна реформа в приходната агенция. От професионалната биография на новия шеф спокойно може да кажем, че е избран човек с профил, който говори за сериозни стъпки в сферата на противодействието на изтичането на средства от агенцията и противодействие на корупцията в големи размери. 

В личен план Спецов е републикански шампион по културизъм за ветерани от 2014 г. и 2015 г. и медалист от редица престижни турнири. Подпомага активно подготовката на състезатели в различни категории, класирали се на призови места в България и чужбина. Лицензиран съдия към Българска федерация по културизъм и фитнес и един от тримата треньори в първото фитнес риалити, излъчвано у нас.

Освен че е изявен атлет в редица спортове (хандбал, лека атлетика и бойни изкуства) и многократен шампион по културизъм, Румен Спецов има две магистърски степени от Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в Свищов – по търговия и одит; и трета по Защита на национална сигурност от Полицейска академията на МВР в София.

В НАП очакват първата порция рокади на шефове на дирекции и ключови отдели, след влизането на новия шеф да се случи до броени дни. "Марица" ще следи в развитие темата. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Бъбу

Бъбу

14.05.2021 | 14:40

Тези си мислят че ще са вечно във властта сякаш след три месеца няма да ги забравим. То бива реваншизъм и простотии, ама чак пък толкова. Радев е във вихъра си ама ще го видим ноември как ще оклюма.

Отговори
5 3
ДейБъ

ДейБъ

14.05.2021 | 14:36

Румен Радев назначава хора на контрабандистите. След два месеца като се дръпне чертата и се види с колко по малко са приходите ще се види колко са откраднали "новите лица"

Отговори
6 2
Жоро

Жоро

14.05.2021 | 13:20

Този бидон е специалист по укриване на собствените си "доходи", но не и по данъчно право.

Отговори
9 2
Милев

Милев

14.05.2021 | 11:46

Дойдоха Калинките на шапкаря

Отговори
10 5
Йовков

Йовков

14.05.2021 | 11:32

Галя Димитрова и Бойко Атанасов беше публична тайна, че са на хранилката на Шиши. Същата тази "шефка" отказа да се върне от почивка, когато цялата им агенция гърмеше, след теча на личните ни данни.

Отговори
8 5
калинки

калинки

14.05.2021 | 11:29

само така , действайте/.-968// калинките вън .,мклпл'/!!!

Отговори
7 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?