46
Следвайте ни

Новият председател на НС обеща да брани парламента от скандали

viber icon

Новият председател на Народното събрание Никола Минчев ще работи за това в 47-ия парламент да се води разумна и конструктивна дискусия. „По същество, без процедурни хватки, без да превръщаме Народното събрание в място за скандали, а в такова за сериозна дейност”, посочи той в първия си брифинг пред медиите след избирането му на поста.

Минчев обясни, че влиза в НС с уважение към институцията, знаейки, че това е огромна отговорност. И допълни, че председателят на 47-ия парламент няма да се сменя на ротационен принцип.

„Ще положа необходимите усилия да отговоря на изискванията, която самата институция поставя. Ще разчитам на зам.-председателите - екипът е доста сериозен. Бих се съветвал с Ива Митева”, уточни новият председател.

Той посочи, че не се чувства с нещо по-голям от останалите депутати. „Всеки от нас има еднакви права и задължения, както и компетентност. Уважавам всекиго”, добави той, като поясни, че в практиката му се е налагало да ръководи екип.

Минчев каза, че сега му предстои да се запознае с всички функции на председателя на Народното събрание и ще се постарае това да се случи в максимално кратко време. Той уточни, че за поста първо е разговарял с Кирил Петков.

На въпрос какви са обвързаностите на неговата адвокатска кантора с ББР, той заяви: „Аз не работя в адвокатска кантора отпреди да се присъединя към ПП. Нямам договори”, посочи Минчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?