Следвайте ни

Нови разкрития за бандита, ограбил банка в София

viber icon

Бандитът, ограбил банка на пъпа на София, се сбил с един от клиентите заради личната му карта, пише  „Телеграф”. Дръзкият удар маскираният исполин извършил вчера около 10 часа в клона на ДСК на бул. „Мадрид” 17.

Грабителят успял да избяга със сумата от 12 000 лв. и 3 долара на монети, обясниха разследващи.
 
Камерите в обекта и от съседните магазини засекли как високият 190 см. мъж, целият в черни дрехи, се оттеглил пеша.


Едрият бандит с нахлупена черна маска на главата влязъл задъхан в банката, въоръжен с газов револвер. Не му пукало, че вътре има клиенти, сред които двама мъже. Насочил дулото към двете касиерки и изкомандвал да дават парите.

Точно в същия момент бил един от мъжете, който теглел сумата от 6000 лв., 3000 евро и три долара на монети. Върху пачката (която се изчислява на 12000 лв.) стояла личната карта на клиента. Бандитът грабнал и нея в бързината.

Мъжът обаче се вбесил и двамата се сдърпали. Последвала кратка борба, при която клиентът успял да измъкне от ръцете на маскирания исполин личната си карта.

Докато се опомни, грабителят избягал.

Една от клиентките – пенсионерка, едва не припаднала от стреса. Тя сподели, че ракова нещо никога не е виждала през живота си.
Касиерките също се стреснали, но подали сигнал в полицията чак 40 минути след дръзкия обир, разказаха криминалисти.

Камерите в района са заснели как 190-сантиметровият мъж бяга пеша, след това следите му се губели. Разследващи споделиха, че подозират исполина за още два обира на банки в София.

Единият станал на 8 ноември миналата година в кв. „Сухата река”, а другият – на 15 февруари 2019 г. И при двата удара бандитът успял да открадне по около 10 бона от всеки трезор.

Почеркът му на действие също бил идентичен. Винаги нахлувал сам, облечен в черни дрехи и маска с прорези на очите. Височината му се набивала на очи и всички свидетели помнят, че е висок между 1,87-1,90 м.

Бягал пеша и успявал да открие маршрут без камери, който да го издаде, споделиха още ченгетата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?