Следвайте ни

НОВА ЗАПОВЕД определи как ще се открие учебната година на 15 септември

viber icon

Тържествата за 15 септември да са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на учебната 2021/2022 г., съобщават от МОН.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.

 
В случай че в дадено населено място има указания за провеждането на публични събирания, издадени от Регионалната здравна инспекция или от областния кризисен щаб, то откриването на учебната година трябва да се съобрази с тях. Според заповедта на МОН празненствата за учениците поне от I, V и VIII клас се провеждат присъствено, ако здравните власти не са разпоредили друго.

Откриването на учебната година трябва да се организира при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ала бала

ала бала

11.09.2021 | 10:45

Истинската пандемична вълна идва след 15 септември. У нас всички мерки са формални! От началото на пандемията, на учителите в някои училища не са им дали дори по една маска! А по закон, работодателят е длъжен да осигури безопасни и здравословни условия на труд!

Отговори
0 0
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

10.09.2021 | 17:02

Davai.,

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?