Следвайте ни

Нова трагедия: 12-годишно дете се удави в изкоп на ВиК

viber icon

Дванайсетгодишно момче се удави в изкоп на ВиК. Инцидентът е станал в девненския квартал „Повеляново“. Заради обилните дъждове изкопът е бил пълен с вода и детето е влязло да се къпе. Каква е причината да се удави обаче, все още не е ясна.

Дупката с размери 5 на 10 метра се намира в непосредствена близост до колектор на ВиК. В деня на инцидента е била пълна с вода заради проливните дъждове и в нея често са се къпели деца от близкия квартал, предаде БНТ.

Според разследващите дупката е била изкопана заради ВиК авария. От ВиК дружеството обаче категорично отричат тук да са работили техни екипи.

„Такова място очевидно привлича за съжаление децата. Сигурен съм, че са го правели и преди това, сигурно и много други деца“, заяви Свилен Шитов, кмет на Община Девня.

Семейството на момчето е многодетно и домът им е близо до изкопа. По-голямата сестра на 12-годишния Ивайло се грижи за останалите деца. Майката е на работа, а бащата – на лечение в болница.

„Работила съм с това дете. Много кротко, тихо и скромно. Разпитах моите внучки и те ми разказаха, че има някаква голяма яма и че други деца са ходили също“, допълни медиаторът Ирина Панева.

Едва след инцидента изкопът е обезопасен, а до няколко дни цялата яма ще бъде запълнена със земна маса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Безхаберие и работа през пръсти!

Безхаберие и работа през пръсти!

18.06.2021 | 01:33

Това е да си в община или в ибщинска служба! Съболезнования към почерненото семейство, но НЧКОЙ ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА! Така не се работи, а се кара на принципа - и днес избутахме! Къде е бил кмета? Това не е голяма община? Защо изкопа не е обезопасен? Стига вече с колективната безотговорност. Отговорноста е персонална! ЗАТВОР - така се полага за неизпълнението!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?