Следвайте ни

Нова телевизия даде на ГДБОП автори на фалшив мейл

viber icon

Нова телевизия даде светкавично на ГДБОП IP адресите, от които се разпространи фалшив мейл, накърняващ имиджа на медията. Той се разпространяваше с невероятна скорост в социалните мрежи, но някои от първоизточниците бързо изтриха съдържанието.

То представлява зле съчинено нареждане от опорни точки как да се отразяват в новините на телевизията определени политици и бизнесмени. От телевизията опровергаха категорично наличието на подобно писмо, уж пратено по мейла на журналистите.

Ето какво написаха от „Нова телевизия“:

„Нова Броудкастинг Груп с категорична позиция срещу  разпространяването на фалшиви новини за медията и всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът ни. Поводът - в социалните мрежи днес беше разпространен текст с лъжливо съдържание, без източник и с анонимен автор. NOVA сезира всички отговорни институции. IP адресите на разпространителите на измисления текст са предадени на ГДБОП.

Неумелата атака срещу репутацията на NOVA идва в момент, в който тя доказа, че е номер едно сред медиите в България и се радва на огромно зрителско доверие. В последната седмица медията получи високо признание за своя професионализъм и в международното проучване на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, който обяви, че това е медията, от която се информират най-много българи и има най-високо доверие.

В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп ще е непримиримо и ще съди всеки, който си позволи с фалшиви новини да петни достойнството и авторитета на медията.“

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?