Следвайте ни

Нова мистерия край Дупница след Янек! Издирват от седмица изчезнал мъж

viber icon

Нова мистерия се разиграва край Дупница с мъж, изчезнал преди седмица.

Полиция, близки и доброволци издирват 53-годишния Димитър Георгиев от София, който работил в хижа „Ловна” над Паничище. Миналата събота той е напуснал хижата и оттогава следите му се губят, информира.

През уикенда 30 полицаи са блокирали района около хижата, претърсвайки основно всички стаи и багажа на туристите, които са били на място по това време, пише struma.bg. Управител на хижата е Иван Попов, който разказа историята: “Димитър го наех на работа в хижата по обява в сайт за предлагане и търсене на работа. Позвъних му на оставения от него телефон на обявата и се уточнихме във вторник, три дни преди да напусна хижата, да го взема от mловдивско село. Взех го и го закарах на „Ловна”. Обясних му какво ще работи и той се съгласи. Дадох му стая, в която да спи, и си тръгнах за София. Аз съм редактор на списание за екстремни спортове и живея и работя в София", разказа Попов.

"От вторник до събота се обаждах на работниците на хижата да попитам как се справя с работата, а те ми казаха, че не излиза от стаята. Изпратих ги да видят какво става. Той се излежавал. През тези четири дни, преди да си тръгне, е слизал два пъти да се храни. В събота е разговарял по телефона с някаква жена и си е тръгнал. Казах на дъщеря му и сина му, но те не знаеха коя е тя. Търсили го по телефона, но той е бил изключен, и са се обадили в хижата. Като са разбрали, че баща им не е при нас, са организирали издирване, в което са се включили и хора от хижата. Аз отидох също и им показах пътищата, по които евентуално може да е тръгнал. Помагах в издирването, за да се открие по-бързо. В четвъртък пристигнаха трима полицаи и дадохме показания всички, които работим в хижата. Писахме обяснения един по един. В събота над 30-ина униформени и цивилни полицаи блокираха района. Започнаха обиск, като бъркаха и в багажа на трийсетината гости на хижата. Те се стреснаха, питаха какво става. Няколко преминаващи групи отминаха, като видяха двете спрели полицейски коли. В събота мен и хижаря ни свалиха в Дупница в районното управление и 7 души ни разпитваха и задаваха едни и същи въпроси, на които отговорихме още в четвъртък.

Някой се опитва да ми съсипе бизнеса. От две години работя да се развие хижата и тя започна да се пълни всяка събота и неделя. Ние нямаме вина, жалко за човека, но той си е тръгнал жив и здрав от хижата. Полицията в Дупница отчита дейност, като ни разпитва няколко пъти, вместо да се организира акция по издирване на 53-годишния мъж. Още като го видях за първи път в селото, той беше с подпухнало лице, предполагам, че може да е имал някакво заболяване, но го наех на работа. На тръгване от районното управление в Дупница един от полицаите ми каза: “Внимавай, имаме данни, че произвеждате дрога в хижата”. Нали правиха обиск, ако има нещо такова, все щяха да намерят нещо”, обясни още управителят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?