2374
Следвайте ни

Нов подход за партийната субсидия предлага финансовият министър Асен Василев

viber icon

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев предлага нов подход при формирането на партийната субсидия, така че тя по-точно да отговаря на нуждата на партиите да поддържат мрежа за връзка с избирателите.

Пред Би Ти Ви Василев коментира факта, че най-голямата част от субсидията за "Продължаваме промяната" ще бъде взета от движение "Социалдемократи" - един от тримата мандатоносители на най-голямата политическа сила, което обаче няма нито един депутат.

Вчера преди него и по същия повод лидерът на коалиционния партньор "Има такъв народ" Слави Трифонов напомни, че партията му настоява за партийна субсидия от 1 лв. на глас и ще постави отново въпроса при обсъждането на бюджета за тази година.

След като уточни, че

парите на "Социалдемократи" ще се ползват в "Продължаваме промяната",

Василев разви тезата, че "по принцип финансирането на партиите чрез субсидии не е най-добрият механизъм".

Според него при финансирането на политически сили е нужна устойчива формула, която да не е свързана с "колко депутати или кметове имаш", а да се определя според минималната издръжка на офиси и сътрудници в областните градове "и дотам". Добави, че гражданите имат очакването партиите да имат офис, където те да отидат и да се оплачат. "Важно е да помислим как някой представен в парламента и общината да има присъствие при гражданите. Ако не е през бюджета, ще го направим зависим от тъмни потоци", каза Василев.

Той допусна, че темата ще бъде обсъдена, когато Трифонов постави въпроса на дебат.

В момента партиите получават по 8 лв. на един действителен глас.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

10.01.2022 | 11:59

ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ПАРТИЙЦИТЕ ПОЛУЧАВАТ ДОСТАТАЧНО ПАРИ КАТО ДЕПОТАТИ И МИНИСТРИ-ДА СИ ЗАДЕЛЯТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ И ДА СИ ХРАНТУТЯТ ПАРТИЯТА--С ПАРИТЕ ЗА СУБСИДИИТЕ ДА СЕ ПОСТРОЯТ КОВИД БОЛНИЦИ--НОМЕРАТА С КОИТО ИЗЛИЗА МИНИСТЪРЪТ ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ АКО ИМ СПРЕМ СУБСИДИИТЕ ЩЕЛИ ДА ПОТЕКАТ КАПИТАЛИ КЪМ ПАРТИИТЕ ОТ ПРЕСТЪПНИЯТ СВЯТ---НИ ТОГАВА КЪДЕ Е МВР ДАНС И ГДБОП--ТАКА ЧЕ ОПРАВДАНИЯТА И НОМЕРАТА ВИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР СА МНОГО СТАРИ И ИЗТЪРКАНИ

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?