Следвайте ни

Нов мор! Цяло село пламна от хепатит А

viber icon

Има взрив на хепатит А в луковитското село Бежаново, съобщи д-р Сийка Иванова от Регионалната здравна инспекция в Ловеч. Само от началото на октомври случаите на заболели са десет, а от август до момента вече наброяват 21, предаде БТА.

Всички са били хоспитализирани. По думите на д-р Иванова, ако в началото болните са били основно хора над 55 години, то от започването на учебната година има ученици от училището и детската градина в селото. 

Според специалиста обаче, не може да се говори за огнище в учебното и детското заведения, причината е в семейния кръг. Тя добави, че контактните лица са обхванати.

Директорът на РЗИ - Ловеч, д-р Анета Винева добави, че в селото трябва да се предприемат по-сериозни мерки от страна и на Община Луковит по отношение ограничаване на някои масови събирания - нещо, което до момента не се случва.

Секретарят на общината Камелия Василева посочи, че се ограничават всички масови събирания, освен семейните, но до пет човека, както и посещаването на пенсионерския клуб.

Тя добави, че от общината ще поискат затваряне на училището и детската градина в село Бежаново за няколко дни, но от РЗИ посочиха, че тази мярка не се налага, тъй като огнището не е там.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?