2374
Следвайте ни

Нов дом на ужасите? Възрастен мъж почина след престой във варненски хоспис

Близките му се съмняват за насилие

viber icon

77-годишен мъж, настанен в дом за възрастни хора във Варна, почина в болница, а близките му се съмняват, че той е бил подложен на насилие, съобщи Нова телевизия.

Пенсионерът бил настанен в дома от семейството след лечение в болница. След настаняването му обаче семейството остава без никаква връзка с него. По думите на дъщерята Невяна Петрова, персоналът в дома е отказал информация и съдействие. 

"На 26 октомври, след 8-дневен престой в болница, където беше на хемодиализа заради бъбречни проблеми, настанихме баща ми тук в дома за възрастни хора. Беше стабилен и контактен. Той имаше нужда от специално лекарство, което да му се дава всекидневно и да бъде наблюдаван. Още на следващия ден информация ни беше отказана. Винаги когато искахме да говорим с него - казваха, че спи или буйства", обяснява Петрова.

Затова близките са потърсили помощ от полицията. В крайна сметка мъжът е бил изведен от дома, но в критично състояние, закаран е в болница, но за съжаление е починал. Близките се съмняват, че над него е упражнено насилие и че е бил упояван. Те са подали жалба в прокуратурата. Очаква се експертизата от извършената аутопсия.

От хосписа не пожелаха да коментират. Проверка на Агенцията за качество на услугите е установила редица нарушения. 
 
  
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

Батко

11.11.2021 | 09:57

Хосписите в БГ са си просто затвори

Отговори
0 0
закон...

закон...

11.11.2021 | 09:40

да защото това са само фирми за точене на пари....нито персонала нито условията са на ниво.... тези домове да бъдат незабавно закрити и само държавни и общински.................. това да е отделно министерство за/ младите и възрастните..за деца юноши и ...за инвалидите...и зависимите..../ с отделна политика..... отделна политика.....

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?