Следвайте ни

Нощна акция разтресе държавата, Рашков видя атака на прокуратурата

viber icon

Среднощна спецакция на прокуратурата. Късно във вторник разследващи влязоха в Главна дирекция „Национална полиция“ и претърсиха кабинета на началник на сектор. Обиски имаше и в дома на полицейския директор в село Войнеговци край София.

Акцията е започнала вчера следобед, като са били обискирани кабинетът и домът на висш началник на „Национална полиция”. По неофициална информация става въпрос за Ангел Папалезов, който отговаря за борбата срещу трафика на културно-исторически ценности. Поводът е образувано досъдебно производство за трафик на културно-исторически ценности и пране на пари.

По неофициална информация Папалезов е засечен неколкократно да разговаря с бизнесмена Васил Божков. Ангел Папалезов застана на поста, след като предишният началник на сектора Кирил Христосков оглави фондация „Тракия” на Божков.

В края на миналия месец със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков Ангел Папалезов е бил включен в екип, който да проверява ГДБОП във връзка със скандалите около СРС-тата. Няколко дни по-късно обаче е изведен от екипа.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди пред сайта bird.bg, че в министерството текат обиски и претърсвания.

"Онзи ден подписах заповед, с която разпоредих проверка в службите "Вътрешна сигурност" и ГДБОП във връзка с публикациите за СРС. Като естествено, че възложих на Инспектората проверката и определих персоналния състав.

Още на следващия ден получих писма от прокуратурата, с които се искат данни за част от служителите, на които възложих проверката, и дали срещу тях има материали в МВР.

Имаше и други въпроси, които се искаше да се изяснят за един работен ден. Някои въпроси, струва ми се, не можеха да се отработят за един ден поради необходимост от елементарно технологично време.

Изкуствена припряност, която цели да създаде напрежение. В един от тези списъци, какъвто списък беше изпратен и в друга една служба в МВР, най-накрая е името на новия председател на ДАНС Пламен Тончев", казва още Рашков пред bird.bg,

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Някой

Някой

02.06.2021 | 10:11

Нощната мощна акция е заличаване на следите!

Отговори
6 4
тоз пък

тоз пък

02.06.2021 | 13:27

хахаахах пиян ли си баце?

Отговори
3 0
Нощна мощна

Нощна мощна

02.06.2021 | 10:03

Денем нямат време от свръхзаетост да прикриват престъпления. А пътят на парите и къде потъват в шкафчето с пачки, кюлчета, Кьовеши да разследва поради системно бягство от отговорност на многобройна високоплатена българска прокуратура

Отговори
5 6
Ха Ха

Ха Ха

02.06.2021 | 13:28

Интересна тема захваната тук виждам Ха

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?