46
Следвайте ни

Нинова заговори за нова ядрена мощност в България

viber icon

Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност. Отсега да постигнем съгласие в следващото НС да я стартираме. Това написа във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

И за АЕЦ "Белене" бяхме прави, както за много други неща, но кой да ни чуе. Разни интереси попречиха да бъде защитен националния интерес на България. Само да припомня, че през 2013 г. ние събрахме над 770 000 подписа за национален референдум.

Мнозинството на ГЕРБ тогава подмени въпроса на допитването. А след това прие решение в Парламента за прекратяване на строителството на нова атомна централа на площадката в Белене. Сега на кого не е ясно - единствената сигурна и евтина заместваща мощност на въглищните централи е ядрената енергия. Но се загуби ценно време, за което в момента плаща целият български народ. Нека всички партии, които ще влязат в следващото Народно събрание, отсега да постигнем съгласие, че едно от първите неща, което ще направим, е да дадем ход на изграждане на нова ядрена мощност. Това е работещото и разумно решение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Дии

Дии

18.10.2021 | 21:18

И сега изнасяме огромно количество ток, само че печалбата остава във фирми на нейните съпартийци. Народът плаща по скъпо от колкото цената на тока който се изнася. И защо да строим Белене? Да могат да изкарат още пари разните Кадиевци и Манчевци и да може Русийката да захлеби пак.

Отговори
1 0
уникални бе

уникални бе

18.10.2021 | 22:13

Идиот, Русийка винаги ще захлеби, а ти нямаш нищо!

Отговори
0 0
Синергичен

Синергичен

18.10.2021 | 20:44

Права е. Поредната клиентела на чужди интереси загроби АЕЦ Белене.

Отговори
1 1
Те ти тема Курнела

Те ти тема Курнела

18.10.2021 | 19:58

Курнела говори за приватизацията на Техноимпекс За ядрото и Венериния хълм ние знаем

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?