Следвайте ни

Нинова заговори за коалицията с ГЕРБ и иска ли да е премиер

viber icon

Целта ни е да сме първа политическа сила. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"ГЕРБ е абсолютно изчерпан като политики – не могат да предложат нищо ново, нямат капацитет и компетентност да променят нищо. През тези 4 години БСП направи сериозна промяна вътре в себе си. Показахме с тежка промяна, че можем да се борим със задкулисието. Показахме не само на думи, че можем да правим промяна”, подчерта тя.

По повод разговорите, които социалистите инициираха с други партии за провеждане на честни избори, Нинова заяви, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела от последните години.

„Когато бяхме категорична опозиция и не се съгласихме да бъдем част от този модел, тези хора бяха от другата страна. Вярвам в паметта на хората, за да разпознаят автентичната опозиция”, заяви тя.

„За ГЕРБ силата през всички тези години е разделението и противопоставянето. Няма протест, който да не е бил разделен и противопоставен. Така беше с тютюнопроизводителите, така беше с майките, с лекарите на първа линия.

Ние протегнахме ръка не за коалиция, не за управление, а за честни избори. Това е в основата на държавността. Беше важно да го направим, за да върнем доверието на хората, че техният глас ще бъде зачетен.

Уви, не се прояви политическа мъдрост. За такова решение се иска държавническо мислене”, каза още Нинова.

Що се отнася до евентуална коалиция ГЕРБ-БСП след изборите, тя припомни, че пред ЦИК е казала, че партията ще прави следизборни коалиции след допитване.

"Очаквах тези хора да реагират по-умно. А те използваха тези думи, за да започнат внушенията. Кой се изплаши от това изречение? Изплашиха се тези, в чиито глави още отсега се върти голяма коалиция с ГЕРБ. 99% от симпатизантите и членовете на БСП ще кажат: „Никога коалиция с ГЕРБ”, те знаят и моето мнение.

Допитването означава никога коалиция между БСП и ГЕРБ. Аз си познавам партията”, каза Нинова и добави, че задкулисието винаги се плаши от това хората да бъдат питани.

„Казахме публично, че няма война между БСП и президента. Казах, че не съм изненадана от кандидатурата му за втори мандат, поздравих го.

Гледайте действията – за тези 4 години, каквото кажем по закони, президентът ги връща с вето и ние го браним. Виждате ли някъде разминаване в политиките между БСП и президента? Защо се търси интрига там, където няма?”, попита тя.

„Не обвързвам резултатите от изборите с издигане на кандидатурата за президент. Много структури реагираха, подкрепят Радев и Йотова.

Сега обаче не е времето. Прекалено се засили тази манипулация”, коментира още тя. И отрече, че тя ще е кандидатът на социалистите за президент. 

„Не е решено дали аз ще съм премиер, ако БСП е първа политическа сила, ще го решаваме след изборите”, добави Нинова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Глупава

Глупава

26.02.2021 | 16:03

Ку.рнелия ОБЩАТА!!

Отговори
3 1
Марица

Марица

13.02.2021 | 14:00

Нинова не е казала нищо подобно сутринта ,стига вече в-к Марица е един жълт вестник .Затова почти не чета вестника.

Отговори
6 3
МАРИЕТА

МАРИЕТА

13.02.2021 | 13:48

ЗА БСП И ДР-КАТА НИНОВА ЩЕ Е ОТНОВО ЗЛАТАРСКО АТЕЛИЕ ...ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ ДА ПОТЪВА ...И БЪЛГАРИТЕ ДА ЗАГИВАТ НА УЛИЦАТА . .....ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ , ЗА КОЕТО БЛЕНУВА ДР-КАТА НИНОВА....,ТЪЙ КАТО НЕЙНОТО СЪСТОЯНИЕ Е НАЧЕРТАНО ПО ДИРЕКТИВИТЕ НА ПАРТИЯТА , А БЪЛГАРИТЕ СИ ЗНАЯТ ДЖОБА ПО НЕЙНОТО ЦАРУВАНЕ ЗАЕДНО С К О С Т О В ....!!!

Отговори
9 9
Курнелия удобната

Курнелия удобната

13.02.2021 | 13:36

Да бе Проста Проста ама три мандата опозиция Кеф майна Лае напразно Па и хвърлят коматче партийна субсидийка После пак залае Па и турят някой неин човек в някой борд Отговорност никаква Пей сърце Дебелей гъъъъъъъъъъз

Отговори
7 11
коок

коок

13.02.2021 | 12:43

Проста като хората които я подкрепят

Отговори
7 12
Продуктово позициониране

Продуктово позициониране

13.02.2021 | 10:12

Целта на статията е, хората които не се интересуват от политика, от заглавието да разберат, че БСП би се коалирала с Герб.

Отговори
15 9
Може  да  е

Може да е

13.02.2021 | 10:07

...Изчерпан ГЕРБ но и хазната е изчерпана. Ако Нинова стане премиер народа ще помисли за Владайско въстание.

Отговори
17 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай