Следвайте ни

Нинова от трибуната: Да спре безконтролното харчене на пари

viber icon

Днес не просто откриваме поредното Народно събрание. Днес полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България в следващите 10 и повече години. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група по време на първото заседание на новото 45-о Народно събрание.

И продължи: Намираме се в необичайна ситуация - ние сме в здравна, икономическа и социална криза и сме на прага на финансова и политическа такава. От нас се изисква разум и отговорност, не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения. "За нас задачата на парламентарната група на "БСП за България" е може би най-лесна - ние има на какво да стъпим, защото последните 4 години сме последователни, стабилни и предсказуеми в политиката, която водим. Днес БСП внася в парламента промени в Закона за публичните финанси, които да забранят на премиера - този в оставка или този на бъдещото правителство, да може да харчи безконтролно парите на хората. Четири години се борихме с тази паралелна държава. Предложиха ни да сме част от нея, но отказахме. Решени сме да продължим. Искам да пресека всякакви спекулации, с които говорители и интерпретатори заливат от екраните - не преговаряме със задкулисието за власт и пари. Не правим скрити договорки нито с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент. Категорично няма да подкрепим правителство на ГЕРБ.“

Лидерът на БСП също иска пълна ревизия на управлението на ГЕРБ. Нинова обяви още, че БСП ще подкрепи партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" по политики, насочени към разграждане на порочния модел на управление. „Ако такъв кабинет не бъде предложен и ако мандатът бъде връчен в ръцете на левицата, БСП ще реши как да процедира. Няма да правим голяма коалиция. Ако третият мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави", заяви лидерът на левицата.

Нинова поиска НС да наложи мораториум върху сегашното правителство за сключване на договори, концесии и др. В момента текат усилено такива процеси, каза Нинова. Премиерът и финансовият министър да отчетат реалното финансово състояние на държавата и да внесат актуализация на бюджета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Dinko maina

Dinko maina

15.04.2021 | 15:16

Ne razbira taz jena che za politika ne stava. Stava za kama sutra gazicata I oshte e hubava.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?