Следвайте ни

Нинова към Радев: БСП не воюва с президента ВИДЕО

viber icon

Започнаха консултациите на БСП с президента Румен Радев.

Срещите са част от консултациите на президента във връзка с организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори.

Ние не воюваме с президента и президентската институция. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова в началото на консултациите при президента Румен Радев за парламентарните избори. Тя попита Радев за мнението му, за да се затвори темата веднъж за винаги, пише "24 часа".

С г-жа Йотова никога не сме давали повод за отношение или раздор с БСП, отговори президентът. Напротив, навсякъде в страната имаме радушно посрещане и комуникация със социалистите. Избрани сме от БСП и сме поели ангажимент да представляваме тези хора в надеждите им за по-справедлива България и никога не сме отстъпвали от това, допълни държавният глава.

Аз никога не забравям откъде съм тръгнала, категорична бе пък Илияна Йотова.

След това БСП и президента минаха на темата за предстоящите парламентарни избори.

БСП категорично и в годините е защитавала машинното гласуване като гаранция за честни и неопорочени избори. И смесването на вота с машини и хартия е отстъпление от този принцип, каза Нинова.

Активна регистрация за вота като гаранция за изчистването на избирателните списъци от мъртви души, иска още соцпартията. Както и видеонаблюдение.

БСП подкрепя идеята за създаване на избирателен район за българите в чужбина. Гласуване по пощата е възможно само, ако има активна регистрация. Иначе би било само добро пожелание, обясни Нинова.

БСП е против гласуване в два дни.

Датата на изборите е във вашите правомощия. Ние сме готови за избори и ще се съобразим с датата, която определите, каза още лдерката на БСП.

Държавният глава е изпратил покани за участие и към ДПС от 12.00 часа, към ВМРО и НФСБ от 13.15 часа, към ПП „Воля“ от 14.30 часа и към ПП „Атака“ от 15.45 часа.

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Марешки

Марешки

12.01.2021 | 17:48

Вие сте случайно попаднал на „Дондуков“ 2, един пропаднал мандат

Отговори
5 1
Нали

Нали

12.01.2021 | 15:56

Че кой е казал, че БСП воюва с президента? Точно обратното, всички твърдим, че пaрдите с него в едно гърне!

Отговори
9 1
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

12.01.2021 | 15:10

Ний каквото и да правиме, Бойко Борисов пак ще ни нaибе. Ама и вие другарю Радев трябва малко да поемите от мощните тласъци, стига сте се крили зад имунитета, надупeте се.

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?