Следвайте ни

Николай Нанков: Обмисля се удължаване на срока за техническите паспорти на сградите

Пандемия не е точното време, в което да добавяме още една грижа към всекидневието на българите, посочи зам.-регионалният министър

viber icon

Зам.-регионалният министър Николай Нанков съобщи важни новини за техническите паспорти на сградите. В личния си фейсбук профил той обяви, че се обмисля специален фонд, който да се грижи за паспортизация, както и удължаване на срока с поне 2 години. Ето какво написа Нанков:


Пандемия не е точното време, в което да добавяме още една грижа към всекидневието на българите. Затова в ГЕРБ предлагаме отново да бъде удължен с поне 2 години срокът, в който собствениците на жилища следва да се погрижат за изготвяне на технически паспорти на сградите, в които са имотите им. В управленската си програма поемаме ангажимент за осигуряване на бюджетни средства за подпомагане на процеса на паспортизация.

Ще се създаде специален фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите срокове за различните строежи в зависимост от големината и спецификата им и предпоставката да създадат опасност за живещите в тях.

Изискването за технически паспорти на сградния фонд е от 2006 г. и сроковете са били удължавани четири пъти. Това са значими документи, които отразяват техническото състояние на конструкцията, инсталациите и пр. Качествено подготвените технически паспорти ще осигурят професионална експертна информация, която да подпомогне гражданите при планиране на управлението и поддържането на техните жилищни сгради. Затова не трябва да се изработват под натиска на изтичащия срок.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?