Следвайте ни

Николай Хаджигенов извади на светло документи за подслушване

viber icon

Имаме доказателства, че Специализираният съд е дал разрешение да подслушването на 82 политици и ще ви ги дадем, въпреки че това не е наша работа, заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

В ефир той показа списък с искания за СРС-та към Специализиран съд и уточни, че липсва името на заявителя, за да не остават следи. Адвокат Хаджигенов предположи, че става дума за главния прокурор заради подобен случай през 2014 година.

"Казвайки, че са подслушвани 82 души на два тура - протести и след приключването им - политическа част, сложих четирите места, в които има доказателства, които няма как да бъдат укрити и направих обосновано предположение, че 95,9% вероятно сигурно разрешенията са дадени от Специализирания съд, независимо че Мариета Райкова на следващия ден отрече", обясни той.

Арман Бабикян - също гост в предаването, отбеляза, че неслучайно "Изправи се! Мутри вън!" са избрали обществената телевизия, за да покажат доказателствата.

"Това засяга точно обществото и точно държавата и затова решихме, че това е логичното място да покажем всичко това, в желанието си да стимулираме и подпомогнем всички българските правораздавателни органи и изпълнителната власт, за да стигнат до онази истина, която търсят хората", обясни той.

Адв. Хаджигенов беше категоричен, че веднага след участието в "Още на деня" двамата с Бабикян ще се срещнат с вътрешния министър Бойко Рашков, за да му предадат доказателствата. Той добави, че е получил документите от "висок, едър човек с каскет" пред офиса му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Йори

Йори

03.06.2021 | 23:50

Еее човека нямаше търпение да стане министър, като гледам сега пак няма да стане. Поне малко достойство да имат, ами нали ако тези списъци са изстинали и ако нямаш доверие в българско правосъдие, ами подай сигнал в европейската прокуратура. Но, това отново е фалшива новина, само и само да стане министър.

Отговори
4 7
Ш. Холмс

Ш. Холмс

03.06.2021 | 23:20

Прекалено скромни сте, направо импотентни. Ползата от вас за гражданското общество е по-малка от нула. С моите скромни възможности успях да проникна много по-надълбоко в случая и да установя, че на преследване са подложени лица, някои от които познати от новините без никакво правно основание. Всичко говори за противоконституционно възраждане на политическата полиция от бившите управляващи. С петима младши полицейски разузнавачи ще им изкарам всички скелети от гардероба, да не говорим със цялата мощ на службите. Фактите за съжаление на преследвачите са проверими. Съжалявам прокурорката в новините на БНТ, която заяви, че адв.Хаджигенов "разкривал класифицирана информация" – какво бестящо възраждане на Вишински!!! Браво!!! На съда всичко е ясво – да влезе убития.

Отговори
6 2
Ха, ха, ха

Ха, ха, ха

03.06.2021 | 22:26

Този смешник не спря да говори небивалици !!!

Отговори
10 11
Следите винаги остават!

Следите винаги остават!

03.06.2021 | 21:59

Въпроса е има ли воля да се стигне до ИСТИНАТА. Самия дебат и начина, по който се държа хунтата показват, че има от какво да се страхуват. А излизат на светло и безпардонното газене на законите от шофьора на жипката. ТРЯБВА да има ВЪЗМЕЗДИЕ! Необходимо е виновниците да седнат на подсъдимата скамейка! и да бъдат съдени - кой кавото е заслужил - да си получи своето! Така е поне в демократичните страни!

Отговори
13 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?