Следвайте ни

Николай Банев е с коронавирус, заразил се в ареста

viber icon

С коронавирус от събота е Николай Банев. Това обяви един от адвокатите му - Христо Ботев. 

Миналата седмица спецсъдът остави без уважение искането за изменение на мярката на Банев от „задържане под стража“ в по-лека. Адвокатът днес беше категоричен, че задължително това определение ще бъде обжалвано пред апелативния спецсъд. 

„Оставен е в един изолатор в затвора, който доколкото знам няма нито медикаменти, нито подходящи условия. Надявам се поне да го преместят в лечебно заведение преди да го съсипват окончателно“, заяви Ботев пред БГНЕС. 

През август 2019 г. Специализираната прокуратура, внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Николай, Евгения и Мария Баневи. Бяха им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, за данъчни престъпления, изпиране на пари, както и за незаконно притежание на оръжие.

 Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева за участието в организирана престъпна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Комунистически и еврейски боклуци

Комунистически и еврейски боклуци

01.03.2021 | 17:10

Нъл е модерно Всеки разбойник болен от Корона Ако беше грипче кой щеше да списва за разбойниците Мамицата ви комунистическа и еврейска Разтрел за вас

Отговори
4 0
as mi

as mi

01.03.2021 | 13:32

pukni gnido

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?