Следвайте ни

Никога не сгъвайте огледалата на колата на паркинга

viber icon

Оказва се, че ако прибирате често огледалата на колата, това може да доведе до тъжни последствия.

Според маркетолозите, функцията за сгъване на страничните огледала е необходима при маневриране в тесни паркинги и при паркиране на автомобил, когато съществува риск изпъкналите огледала да се докоснат и повредят. Много производители го включват в стандартния набор от основни опции, заедно с ел.огледала с отопление.

 Активира се главно автоматично - пристигнах, изключих колата, извадих ключа от запалването, електрониката подаде сигнал - и огледалата се сгънаха. В по-евтините автомобили те могат да бъдат сгънати по същия начин, но само на ръка.

Но по този начин колата се излага на голям риск от повреда.

Със сигурност много шофьори, връщайки се на паркинга, намират драскотини по вратите на колата си. По правило те възникват, когато на паркиран друг автомобил се отвори широко и невнимателно вратата. Но сърцевината на проблема лежи по-дълбоко, отколкото изглежда. Фактът, че боята е повредена, е по вина на самия шофьор и същата тази огледална система.

Когато страничните огледала са сгънати, други шофьори, без да знаят, паркират автомобилите си по-плътно - в този случай те се ръководят от тялото, а не от огледалата, стърчащи от него. В резултат на това разстоянието между двете коли може да бъде намалено с 10-20 сантиметра. И това е повече от достатъчно, за да бъде ударена с вратата съседната кола.

В същото време е често срещано виновникът да забележи, че е повредил колата на някой друг и да премести колата си по-далеч. И ако в района няма камери, които биха помогнали на жертвата в тази ситуация да намери виновника, тогава той остава сам с проблема - харчи нерви, време и пари, пише auto.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?