71
Следвайте ни

Ники Кънчев потъна в скръб, вижте причината

viber icon

Ники Кънчев призна, че скърби дълбоко заради смъртта на един от най-добрите ни млади лекари д-р Радислав Наков.


Журналистът и водещ призна, че Наков му е бил на сърце. По думите му момчето е било талантливо, с буден ум и никога не е имало страх да посочи пукнатините в здравната система. Кънчев добавя, че докторът винаги му е бил за пример.

Ето какво точно пише той:

"С тъга научих в тези черни и лично за мен дни, че ни е напуснал бързо бързо един от най-добрите ни млади лекари. Доктор Радислав Наков, блестящ гастроентеролог, и теоретик и практик и нещо по-важно антисистемен Играч.

Ради не се страхуваше да се опълчи срещу Системата на здравеопазването и обучението на медиците у нас и да посочи пукнатините в нея, да не кажа дупките.

С Ради сме коментирали и в Дарик радио и в лични срещи на много високо ниво и медицински и човешки теми. Той беше почти колега, много му беше интересна журналистиката и дълго сме я обсъждали, основа и страхотна медицинска медия сайта www. medicalnews.bg. Организираше дори в чужбина общо европейски семинари и обучения за млади лекари.

Ради почина от рак след тежка и продължителна борба с рак, бореше се с клетъчен лимфом. Но никога не съм го виждал унил, предал се и самосъжаляващ се.

Ради си отиде само на 31, но живя ярко и поне лично за мен е Пример. И ще остане такъв.

Поклонението на пред доктор Наков ще е във вторник 16 ноември, вторник, от 13 часа в храм “Света София”.

Сбогом, Ради!"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ava

Ava

15.11.2021 | 06:53

Така ще е щом изнасяме лекари,макар че в БГ те са най богати. ,Сутрин в болница-след обед частен кабинет,валят пари.

Отговори
1 1
Стефания Кесарова

Стефания Кесарова

14.11.2021 | 18:49

Не ни стига, че останахме без лекари и мед. сестри, но губим непрекъснато и качествени хора отвсякъде. Докога ще губим, вместо да спасяваме ?! Вечна му памет на доктора !!!

Отговори
1 0
гнила система

гнила система

13.11.2021 | 16:45

За съжаление, истинските лекари у нас останаха малко. Състемата ги направи бизнесмени, които се интересуват повече от клиничните пътеки на Здравната каса, отколкото от състоянието на пациентите им.

Отговори
23 6
Обаче

Обаче

13.11.2021 | 21:23

В замяна на това обаче, имаме безброй шпакловчици, арматуристи, фаянсаджии, дърводелци, тапетаджии, мозайкаджии, бояджии, дограмаджии, майстори на олуци, покриви, комини, облицовчици, факири по поставяне на вътрешна и външна изолация, елтехници, в и к спецове, които изооообщо не са бизнесмени!

Отговори
10 4
Тоя пък

Тоя пък

13.11.2021 | 15:10

Лизач откъде се появи .

Отговори
4 15

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?